Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Skikrosařům počasí nepřeje. Kraus skončil ve zkráceném závodu čtrnáctý

Val Thorens (Francie) –Závod světového poháru ve Val Thorens byl kvůli povětrnostním podmínkám předčasně ukončen. Konečné výsledky byly vyhlášeny podle kvalifikace a osmifinálových jízd, které stačily v silném větru skikrosaři absolvovat. Tomáš Kraus skončil čtrnáctý, zvítězil Kanaďan Christopher Delbosco. Andrea Zemanová dojela dvacátá, Nikol Kučerová o tři příčky za ní. Z výhry se může radovat Švýcarka Sanna Luediová.

Kraus postoupil do čtvrtfinále, pak ale začaly být podmínky ve francouzském lyžařském středisku natolik neregulérní, že se jury rozhodla další jízdy odvolat.

Do čela průběžného pořadí mužů se posunul Rakušan Andreas Matt, ženám dál kraluje Kanaďanka Marielle Thomsonová.

Předpověď počasí ve Val Thorens není příznivá ani na další dny. Pořadatelé proto už ve středu nechali závodníky odjet ještě jednu kvalifikaci pro případ, že by podmínky v pátek neumožnily uspořádat další plánovaný závod. Středisko totiž převzalo pořadatelství za zrušené podniky v Megéve a Bischofswiesenu.

Výsledky závod SP ve skikrosu ve Val Thorens

Muži: 1. Delbosco (Kan.), 2. Bohnacker (Něm.), 3. Öhling Norberg (Švéd.), ...14. Kraus (ČR) postoupil do čtvrtfinále.

Průběžné pořadí SP (po 5 z 11 závodů): 1. Matt (Rak.) 255 b., 2. Duncan (Kan.) 250, 3. Öhling Norberg 225, ...18. Kraus 64.

Ženy: 1. Lüdiová (Švýc.), 2. Näslundová (Švéd.), 3. Ofnerová (Rak.), ...20. Zemanová, 23. Kučerová (obě ČR) vyřazeny v osmifinále.

Průběžné pořadí SP (po 5 z 11 závodů): 1. Thompsonová (Kan.) 320, 2. Müllerová 292, 3. Smithová (obě Švýc.) 261, ...23. Kučerová 54, 24. Zemanová 40.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články