Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skikrosař Kraus: Kde jinde vyhrát než doma

Praha - Skikrosař Tomáš Kraus neskrývá necelý měsíc před domácím závodem světového poháru v Harrachově, že by rád vyhrál. Ještě předtím se ale vydá do Soči, kde otestuje tratě pro olympijské hry v příští sezoně, která by měla být poslední v jeho kariéře. Kraus si však nechává pootevřená vrátka.

Tomáš Kraus
zdroj: ČTK autor: Michal Krumpanzl

Závod v Harrachově se pojede 24. února, o den dřív je na programu kvalifikace. "Cítím se v dobré formě. Jsem zdravý a neuvažuji o ničem jiném než o vyhrávání," řekl Kraus. "A kde jinde vyhrát než doma," prohlásil někdejší dvojnásobný mistr světa, který týden po harrachovském startu oslaví devětatřicáté narozeniny.

Český závod SP se měl původně konat ve Špindlerově Mlýně, ale nový nájemce areálu dohodu zrušil i kvůli bezpečnosti. Kraus si tak nedávno zajel do jiného krkonošského střediska, aby si červenou sjezdovku na Rýžovišti prohlédl. "Dva roky jsem tam nebyl a na této sjezdovce snad nikdy. Byl jsem tam tři hodiny, podíval se na to a je šance tam postavit dobrou trať," řekl.

Délkou by trať, kterou s českými organizátory bude stavět švýcarský specialista, měla patřit k těm kratším. "Ale bude zajímavá, bude tam dobrá viditelnost pro návštěvníky," slíbil kouč reprezentace Vladimír Augusta.

Krause čekají o víkendu dva závody v Německu a potom cesta do Ruska. "Tam jsem nikdy nebyl, ale slyšel jsem, že to tam bude dobré," řekl. "Rozhodně je nutné se tam zajet podívat, abychom pak nebyli překvapení. Nasát organizační věci a podívat se k moři," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Krause čeká SP v Harrachově

V Čechách závodil už dvakrát. V roce 2004 měl ve Špindlerově Mlýně kolizi a skončil devátý, ve finále před sedmi lety v Peci pod Sněžkou upadl z prvního místa a dojel čtvrtý. "Těžko brát jako pravidlo, že se mi tady nedaří. Od té doby bylo moc závodů," mávl rukou Kraus, který ještě konec kariéry zváží. "Když bude 'svěťák' v sezoně po olympiádě zase v Čechách, tak ještě vydržím," usmál se.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články