Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přestup do Rakouska se zatím nekoná. Švancer by mohl být Čech i na Hrách, věří šéf svazu

Minimálně i v příštím roce bude velký talent akrobatického lyžování Matěj Švancer hájit české barvy. Vítěz mládežnické olympiády v Big Airu měl v plánu reprezentovat Rakousko, kde dlouhodobě žije a aktuálně tam i studuje lyžařské gymnázium v Kaprunu, ale k přesunu zatím nedošlo. Prezident Svazu lyžařů ČR Lukáš Heřmanský navíc věří, že by za Česko mohl jet i na zimní olympijské hry 2022 v Pekingu.

Matěj Švancer
zdroj: ČTK/PR/ČOV autor: Pancer Václav

Šestnáctiletý Švancer a jeho rodina chtěli změnit občanství i reprezentační barvy v zájmu snadnějšího fungování v Rakousku. Při únorovém závodě Světového poháru v Big Airu v Deštném s nimi zástupci českého lyžařského svazu znovu jednali.

"Dali jsme mu nějaké podmínky, aby zůstal. Byl takovej na vahách. Aby přestoupil do Rakouska, muselo by se to stihnout do května, což se nestihlo. Určitě příští rok bude závodit za Českou republiku," řekl šéf svazu Heřmanský.

Švancera, který se díky svým výkonům dostal mezi pět nejlepších mladých sportovců Evropy, upozornil na větší konkurenci v rakouském týmu. O dvě místa v olympijském závodě by se mohli ucházet minimálně tři kvalitní závodníci. "Je to jenom na něm, ale myslíme, že by mohl závodit v roce 2022 za Českou republiku. Pevně věřím, že Matěj bude do zimních olympijských her závodit za Česko," dodal Heřmanský.

Freestylový lyžař Švancer na lednové mládežnické olympiádě v Lausanne vyhrál Big Air a skončil čtvrtý v slopestylu. Rodákovi z Prahy jen těsně unikla medaile i na loňském mistrovství světa juniorů.

Je nám líto, video expirovalo.
Šéf lyžařů Heřmanský přislíbil tři závody SP a ocenil Ledeckou i bežkyně. Trápí ho skokani
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články