Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nezastavitelná Näslundová vyhrála i v Innichenu, skikrosařům kraloval Graf

Fantastickou formu si v úvodu Světového poháru ve skikrosu drží Švédka Sandra Näslundová, která opanovala i čtvrtý závod v sezoně, tentokrát v italském Innichenu. Mezi muži se radoval Rakušan Mathias Graf. Češi Nikol Kučerová a Daniel Paulus, jenž se ve SP představil poprvé od březnové zlomeniny krčku stehenní kosti, z úterní kvalifikace nepostoupili. Přímý přenos druhého závodu z Innichenu sledujte ve čtvrtek od 11:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Šestadvacetiletý Graf potvrdil suverénní výkonnost z kvalifikace a ve finále za sebou nechal s "bezpečným" náskokem kanadské trio Reece Howden, Brady Leman, Kristofor Mahler. V letošní sezoně SP vítězství oslavoval podruhé a upevnil si vedení v celkovém hodnocení. 

Olympijská šampionka Näslundová, která ve SP nenašla přemožitelku ve 12 závodech v řadě, na cílové pásce tvrdě bojovala s Fanny Smithovou ze Švýcarska a porazila ji o pět setin. Třetí místo obsadila v italském zimním středisku Kanaďanka Marielle Thompsonová.

"Byla jsem dobrá na startu, kde se mi podařilo získat slušnou rychlost. Ve spodní části trati jsem ovšem na rozdíl od kvalifikace zpomalila, Fanny (Smithová) ke mně přiletěla jako blesk a myslela jsem si, že bude v cíli přede mnou," řekla Näslundová po 32. triumfu v závodu Světového poháru, čímž opět vylepšila vlastní rekord.

SP v akrobatickém lyžování v Innichenu (Itálie) - skikros:

Muži:
1. Graf (Rak.), 2. Howden, 3. Leman (oba Kan.), ...v kvalifikaci 42. Paulus (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Graf 250, 2. Howden 201, 3. Mobärg (Švéd.) 160.

Ženy:
1. Näslundová (Švéd.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Thompsonová (Kan.), ...v kvalifikaci 22. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Näslundová 400, 2. Thompsonová 249, 3. Smithová 200, ...29. Kučerová 9.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články