Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Na závěr nejlepší výsledek sezony. Kučerová zakončila SP ve skikrosu šestým místem

V závěrečném závodě Světového poháru skikrosařek se blýskla nejlepším výsledkem v ročníku. Nikol Kučerová skončila ve švýcarském Veysonnaz šestá, což je zároveň její nejvyšší umístění za poslední tři roky a také vyrovnání druhého nejlepšího výsledku v kariéře.

Jednatřicetiletá Kučerová skončila v minulých dvou závodech v Gruzii a Rusku shodně sedmá. Dnes ve švýcarském středisku, kde si v sobotu zajistila celkové vítězství ve SP snowboardcrossařka Eva Samková, své sezonní umístění ještě vylepšila díky druhé pozici v malém finále.

V semifinále Kučerová doplatila na pád Sixtine Cousinsové ze Švýcarska. "Musela jsem skoro zastavit, abych do Sixtine nenabourala. Úplně jsem ztratila rychlost a neměla pak už možnost zabojovat o velké finále," uvedla. "Ale šesté místo je mým nejlepším umístěním sezony, takže celkově jsem dnes spokojená," řekla Kučerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kučerová dojela na závěr SP šestá

Šestá dojela česká lyžařka potřetí v kariéře a poprvé od března 2018. Lepší byla jen v prosinci 2010 v Innichenu, kde obsadila životní bronzovou pozici.

V celkovém pořadí Světového poháru skončila Kučerová po 11 závodech těsně za elitní desítkou, jedenáctá. Křišťálové glóby získali Švýcarka Fanny Smithová a Kanaďan Reece Howden.

"Obecně s celou sezonou úplně spokojená být nemůžu, bylo tam dost věcí, které se nepovedly. V listopadu jsem prodělala covid, to mě stálo spoustu sil, v normálu jsem se začala cítit až někdy v lednu. Nevydařilo se mistrovství světa, kde jsem skončila v kvalifikaci. Celá sezona byla strašně psychicky náročná. O to víc jsem ráda, že se mi podařil její závěr. Poslední závody mi to trochu vynahradily," řekla Kučerová, jež se v ročníku dostala šestkrát do elitní desítky.

SP ve skikrosu ve Veysonnaz (Švýcarsko):

Muži: 1. Wilmsmann (Něm.), 2. Midol (Fr.), 3. Hronek, 4. Renn (oba Něm.).

Konečné pořadí SP (po 11 závodech): 1. Howden (Kan.) 691, 2. Lenherr (Švýc.) 405, 3. Midol 395.

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Baronová (Fr.), 4. Ofnerová (Rak.), ...6. Kučerová (ČR).

Konečné pořadí SP (po 11 závodech): 1. Smithová 1068, 2. Thompsonová (Kan.) 585, 3. Bergerová Sabbatelová (Fr.) 552, ...11. Kučerová 279, 32. Cholenská (ČR) 35.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články