Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ledecká je připravená bojovat na MS o medaili

Lachtal - Snowboardistka Ester Ledecká má po dvou kvalitních trénincích na závodní trati v rakouském Lachtalu výbornou náladu. Je připravena útočit na medaile na mistrovství světa, kde ji ve čtvrtek čeká paralelní slalom a v pátek bude mít druhou možnost při paralelním obřím slalomu. Patří mezi velké favoritky, vždyť poslední závod před šampionátem ve slalomu v Bad Gasteinu vyhrála.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP

Několikrát si dnes dopoledne projela všechny branky, dala si i pár volných jízd, zkusila si start. "Je to úžasný kopec a hrozně se na závod těším. Určitě se budu snažit, udělám pro medaili všechno, ale jsem ještě pořád v juniorských letech, takže nemám přehnané ambice. Chci jen závodit, uvidím, jak to půjde, každý den je jiný," řekla devatenáctiletá Ledecká.

Loni druhá žena alpských disciplín světového poháru se v minulé sezoně stala dvojnásobnou juniorskou mistryní světa a také letos je, zdá se, ve skvělé formě. Do sezony sice vstoupila se zpožděním, kvůli zranění z pádu na lyžích v tréninku nejela paralelní obří slalom v Carezze a chyběla i v paralelním slalomu v Montafonu, potom ale v Bad Gasteinu dosáhla druhého vítězství v SP v kariéře, prvního ve slalomu.

"Takže ve slalomu mám porovnání s holkama, v Bad Gasteinu byla kompletní špička, která bude i tady," uznala Ledecká. Nechtěla ale předjímat výsledky ani to, jestli jí více sedí slalom, nebo obří slalom. "To teď nedokážu říct, ještě jsem neměla možnost se s holkama na obřáku porovnat. Po tom pádu se do toho znova dostávám," uvedla. "Já si to ale jedu všechno stejně, nechci něco upřednostňovat, protože pak jedu všechno se stejným zapálením," vysvětlovala.

Středisko Lachtal leží asi 45 kilometrů od Kreischbergu, dějiště ostatních disciplín MS. Je menší, ale jižně orientované, takže tam celý den svítí sluníčko a Ledecká navíc bydlí přímo u sjezdovky. "Dva kroky," usmívala se při pohledu na hotel. "Je to tady úžasné," pochvalovala si. Byla si zajezdit i na sjezdovkách mimo závodní a tréninkový svah. "Snad vyjde počasí i na závody, to by byla pecka," doufala.

Rakousko má ráda, vždyť jejím koučem je Richard Pickl, rodák z nedalekého Ramsau, kde Ledecká často trénuje. "Je to tady pro mě trochu jako druhý domov," řekla. "Měsíc jsem byla jezdit v Americe, ale pak už jen v Rakousku. Je super, že můžu závodit zrovna tady," doplnila. Kromě tréninku si chtěla vyzkoušet i novou startovací bránu. "Je jiná, než máme na SP, bude to jinak pípat. Ale než jsme to stihli otestovat, tak se jim to rozbilo," usmívala se.

Formát s jednou vyřazovací jízdou ale už zná, čeká ji tak maximálně šest jízd místo deseti. "Bude důležitá kvalifikace," upozornila Ledecká na možnost výběru trati. Před závodem se na závodní trať už nepodívá, bude zavřená. "Bude to delší než normální světový pohár, asi tak o deset bran, takže ten slalom bude hodně dlouhej. Ale myslím, že to vůbec nevadí už kvůli tomu, že se pojede jen na jednu jízdu," konstatovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články