Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvalifikace akrobatických skokanů vyhráli Ťia Cung-jang a Caldwelová

Kreichsberg - V rakouském Kreischbergu začalo mistrovství světa, které poprvé spojuje akrobatické lyžování a snowboarding. Svou kvalifikaci mají za sebou akrobatičtí skokané a skokanky. Jedinou ženou, která se dostala přes hranici sta bodů, byla Američanka Ashley Caldwellová. V kvalifikaci mužů předvedl nejhodnotnější skok večera třiadvacetiletý Číňan Ťia Cung-jang. Přímý přenos finálových skoků sledujte ve čtvrtek od 17:55 na ČT sport a našem webu.

V prvním kole zazářila Australanka Danielle Scottová, získala přes 96 bodů a vévodila šestici lyžařek, které si postup zajistily už v prvním kole. O druhou postupovou šestku se bojovalo v kole následujícím, a právě tady Ashley Caldwellová překonala - byť o pouhé dvě desetiny - stobodovou hranici a díky druhému skoku večera se stala vítězkou kvalifikace.

Bronzový medailista ze Soči Ťia Cung-jang sice pokazil první skok a nevešel se mezi šestici přímých postupujících, v opravném kole ale vystřihl excelentní full-double full-full a získal 121,72 setin bodu. V pořadí druhý Bělorus Maxim Gustik získal se stejným skokem o tři body méně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články