Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kučerová se zlepšila o dvě místa, další závod skikrosařek vyhrála Näslundová

Nikol Kučerová vylepšila včerejší výsledek a ve druhém závodu Světového poháru v Solněčné Dolině v Rusku skončila šestá. Vyrovnala tak druhý nejlepší výsledek v kariéře. Osmadvacetiletá skikrosařka dopadla lépe jen před sedmi lety po zisku bronzu v Innichenu.

Nikol Kučerová nejvýše s kamerou na helmě
zdroj: Reuters

Kučerová se na Urale i podruhé dostala do malého finále, ale nyní v něm našla jen jednu přemožitelku a vylepšila sobotní osmou příčku. V obou startech po olympiádě tak byla lepší než na Hrách v Pchjongčchangu, kde skončila čtrnáctá.

"Jsem spokojená, ale mrzí mě, že jsem nedala velké finále, protože jsem na to měla. Zkoušela jsem dávat rychlé stopy. V semíčku jsem si hlídala jednu holku a zleva přijela druhá. Vystrčila mě tam. Jinak dobrý, asi dobře lyžuju, chválí mě, takže jsem spokojená," řekla Kučerová.

Trenér Zdeněk Šafář uvedl, že zlepšené výkony Kučerové jsou důsledkem předolympijské přípravy v Japonsku. "Za podpory olympijského výboru, kterou jsme měli suprovou. Konečně se ukazuje, co všechno jsme nadřeli. Teď se to prodává a škoda, že to o kousíček nevyšlo na olympiádě," uvedl Šafář.

Pro zlato si v Rusku dojela úřadující mistryně světa Švédka Sandra Näslundová, už jistá celková vítězka Světového poháru. Mezi muži dominoval Kanaďan Kevin Drury. Seriál vyvrcholí v sobotu 17. března v Megéve ve Francii. "Už se těším na týden volna, protože už je to pro všechny dost náročné. Jsme měsíc na cestách a potřebuju si oddechnout," řekla Kučerová.

SP ve skikrosu v Solněčné Dolině (Rusko):

Muži: 1. Drury (Kan.), 2. Lenherr (Švýc.), 3. Flisar (Slovin.). Průběžné pořadí (po 10 z 11 závodů): 1. Bischofberger (Švýc.) 462, 2. Chapuis (Fr.) 403, 3. Drury 398.

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Phelanová (Kan.), 3. Smithová (Švýc.), ...6. Kučerová (ČR). Průběžné pořadí (po 10 z 11 závodů): 1. Näslundová 870, 2. Smithová 539, 3. Phelanová 489, ...16. Kučerová 152.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články