Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kučerová byla na závěr SP ve skikrosu třináctá

Nikol Kučerová zakončila sezonu Světového poháru ve skikrosu třináctým místem v kanadském Craigleith a v konečném hodnocení seriálu obsadila 22. místo. Křišťálový glóbus měla dávno jistý neporažená švédská suverénka Sandra Näslundová, jež stejně jako předtím do Veysonnaz ani do Kanady na závěrečné dva závody nedorazila. Mužské hodnocení ovládl podruhé v kariéře vítěz pátečního závodu Reece Howden z Kanady.

Je nám líto, video expirovalo.
Čvrtfinále skikrosu v Craigleith s Nikol Kučerovou

Kučerová v závěrečném závodě vyhrála čtyřčlennou kvalifikační rozjížďku, ale ve čtvrtfinále v konkurenci pozdějších finalistek Fanny Smithové ze Švýcarska a domácí Brittany Phelanové skončila čtvrtá.

Česká lyžařka zopakovala výsledek z předminulého startu ve Veysonnaz, kde se rovněž nejela klasická kvalifikace na čas, lépe se v sezoně umístila jen v lednovém závodě ve švédském Idre Fjäll, kde byla jedenáctá. Do pátečního závodu v Kanadě se nekvalifikovala.

V konečném hodnocení se třiatřicetiletá Kučerová teprve podruhé za posledních sedm sezoně nevešla do první dvacítky. Nejvýše byla v ročníku 2020/21 jedenáctá.

V Craigleith vyhrála Marielle Bergerová Sabbatelová z Francie, mezi muži pro sebe finále rozhodl domácí Brady Leman.

Výsledky SP ve skikrosu v Craigleith

Muži: 1. Leman (Kan.), 2. Duplessis Kergomard (Fr.), 3. Berry (Švýc.), 4. Wilmsmann (Něm.).

Konečné pořadí SP (po 12 závodech): 1. Howden (Kan.) 725, 2. D. Mobärg (Švéd.) 574, 3. Wilmsmann 508.

Ženy: 1. Bergerová Sabbatelová (Fr.), 2. Thompsonová, 3. Phelanová (obě Kan.), 4. Smithová (Švýc.), ...13. Kučerová (ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.

Konečné pořadí SP (po 12 závodech): 1. Näslundová (Švéd.) 900, 2. Smithová 661, 3. Thompsonová 664, ...22. Kučerová 119.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články