Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kingsbury zvítězil doma i podruhé, Laffontová ovládla ženský závod

I druhý závod v Tremblantu Světového poháru v akrobatickém lyžování ovládl Mikael Kingsbury. V superfinále se bezchybnou jízdou dostal před Japonce Ikumu Horishimu, kterému se v superfinále nepovedl druhý skok. V ženském závodě zvítězila Perrine Laffontová. 

Po pátečním závodě pokračoval v kanadském Tremblantu Světový pohár v akrobatickém lyžování. V ženském závodě zvítězila Francouzka Laffontová, která o 1,74 bodu porazila Japonku Kawamurovou, které podlehla v pátečním závodu. O dalších 55 setin bodu za ní skončila Australanka Jakara Anthonyová. V čele celkového pořadí však zůstává nadále japonská závodnice. 

Do superfinále mužského závodu postupoval Mikael Kingsbury z druhého místa za Japoncem Ikumou Horishimou. Japonský závodník však v superfinále chyboval při druhém skoku a nakonec mohl být rád za třetí místo. Kingsbury naopak na domácí půdě opět předvedl bezchybnou jízdu a potvrdil tak roli favorita. Připsal si navíc jubilejní 70. výhru v kariéře. Druhý skončil Švéd Walter Wallberg. Díky dvěma vítězstvím na domácí půdě se do čela Světového poháru vrátil Mikael Kingsbury. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články