Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boulařka Sudová postoupila z kvalifikace jako sedmá

Voss - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila sedmé místo v kvalifikaci individuálního závodu na mistrovství světa v norském Vossu. Do středečního finálového závodu v jízdě v boulích prošla bez problémů, přestože jela ve vypůjčených botách, protože její v tréninku praskly. Kvalifikaci ovládla Hannah Kearneyová z USA. Finále je na programu ve středu od 14:00.

Nikola Sudová
zdroj: Getty Images

"Kupodivu na to, že jsem měla lyžáky z půjčovny a o číslo větší, tak to nebylo špatné," řekla Sudová. V kvalifikaci získala 22,73 bodu a za Kearneyovou zaostala skoro o čtyři body. Ve srovnání s Američankou byla skoro o tři vteřiny pomalejší a dostala i nižší známky za oba skoky. "Jízda byla pomalá. Je třeba jet ve finále rychleji, pak to i vypadá agresivněji a můžu dostat víc bodů za techniku. A je třeba přidat na výšce skoků," řekla Sudová.

Lyžařské boty české jedničce praskly v nedělním prvním tréninku na šampionátu. V půjčovně si sehnala jiné, ale protože má malou nohu, dostala o číslo větší. "V tréninku jsem měla trošku strach, protože se mi noha hýbala a měla jsem pocit, že neumím vůbec lyžovat. Ale po třech jízdách jsme si vyjasnily, kdo je pánem," usmála se Sudová.

Na finále už zase bude mít vlastní boty. Lékař Vladislav Hospodár, který večer do Norska přiletí, jí přiveze nové, které měla připravené na olympijskou sezonu. "Jsou stejné, jenom budou malinko tvrdší, ale bude to moje velikost a myslím, že to bude dobré," věřila Sudová.

Druhá skončila v kvalifikaci Japonka Aiko Uemuraová. Třetí byla další z amerických jezdkyň Heather Mcphieová. Další česká boulařka Tereza Vaculíková se do finálové osmnáctky nedostala. V první kvalifikační jízdě dostala 18,36 bodu, v druhé se zlepšila na 18,72, což v konkurenci 37 lyžařek stačilo na 24. místo. V kvalifikaci mužů neuspěl ani jeden z dvojice českých reprezentantů. Václav Novák obsadil 43. místo a Lukáš Vaculík byl 48. Finále začne ve středu ve 14:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články