Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Akrobatický lyžař Novak pojede na olympiádu. Ve svém sportu jako první Čech po Valentovi

Po čtvrteční kvalifikaci proběhl ve finské Ruce závod ve skocích v rámci Světového poháru v akrobatickém lyžování. Nicholas Novak se v odpoledním programu kvalifkoval na olympijské hry a navázal tak na Aleše Valentu. Český reprezentant byl v závodu čtrnáctý, zvítězil Rus Maxim Burov. Týmovou soutěž ovládla Čína.

Akrobatické lyžování
zdroj: ČTK/AP autor: Koji Ito

Česko mělo v této disciplíně zastoupení pod pěti kruhy naposledy v Turíně 2006 díky šampionovi ze Salt Lake City 2002 Aleši Valentovi.

"Jsem nadšený, že budu Českou republiku reprezentovat na zimních olympijských hrách," řekl Novak anglicky v nahrávce pro média. "Je snem každého otce, speciálně otce trenéra, dostat se na olympijské hry se synem a ono se to povedlo," dodal skokanův otec a trenér Jaroslav Novak.

Je nám líto, video expirovalo.
Nicholas Novak bude reprezentovat Česko na OH

Novak posílil českou reprezentaci před olympijskou sezonou, do té doby závodil za rodné Spojené státy americké. Syn českých rodičů už má na kontě dvě umístění v první desítce v SP.

"Poslední dny se mi tady v Ruce dařilo, cítil jsem se dobře. Je super, že se mi kvalitní skok podařilo přenést také do závodu. Teď se musím zaměřit na trénink, aby kvalitních skoků v budoucnu bylo co nejvíce," řekl pětadvacetiletý Novak.

SP v akrobatickém lyžování v Ruce (Finsko) - skoky:

Muži: 1. Burov (Rus.) 123,08, 2. Ťia Cung-jang (Čína) 122,57, 3. Roth (Švýc.) 121,27, ...14. Novak 104,49.

Průběžné pořadí SP (po 2 z 9 závodů): 1. Burov 200, 2. Roth 120, 3. Werner (Švýc.) 91, ...26. Novak 18.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články