Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Skvělý začátek v Cervinii. Samková vstoupila do sezony druhou příčkou

Eva Samková vstoupila do sezony druhým místem v závodu v italské Cervinii. Česká snowboardcrossařka nestačila ve finále pouze na Lindsey Jacobellisovou. Naopak Vendula Hopjáková mezi nejlepší ze svého čtvrtfinále neprošla. Závod mužů vyhrál Martin Noerl z Německa.

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

Bronzová medailistka z letošních Her v Pchjončchangu Samková uspěla i poté, co si podle informací České televize při startu v semifinále hnula s ramenem. "Na problémy s ramenem jsem zvyklá, i když to nebylo příjemné," řekla Samková.

"Eva je velmi silná, já bych v jejím případě rozhodně nejel. Ale bylo to na ní," prozradil trenér české olympioničky Marek Jelínek. "Šlo hlavně o to, aby si na to při startu dala pozor a nezranila se úplně," doplnil Jelínek.

Ve čtvrtfinále se Samková dostala v technické pasáži po startu do čela a první místo jistě udržela. V této fázi překvapivě skončila po kontaktu se soupeřkou vítězka Světového poháru z minulé sezony Italka Michaela Moioliová.

První jízda byla konečnou i pro Vendulu Hopjákovou, která se místy blížila postupové trojce, ale propadla se na páté místo a do dalších bojů nepostoupila.

V semifinále měla Samková kvůli ramenu špatný start, jela poslední, ale měla štěstí. Chybovala Italka Sofia Belingheriová a spadla Francouzka Manon Petitová Lenoirová, která zpomalila i soupeřky, a Samková se posunula na druhé místo.

Do finále česká reprezentantka odstartovala čtvrtá a postupně se propracovala dopředu. V půlce trati na moment převzala vedení, ale Jacobellisová vzápětí získala náskok. Samková dokázala druhé místo udržet před Britkou Charlotte Bankesovou.

Muži vyřazovací jízdy nejeli, Jan Kubičík, Matouš Koudelka i Radek Vintr vypadli ve čtvrteční kvalifikaci. Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat 8. až 10. ledna v německém Feldbergu.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Cervinii (Itálie):

Muži: 1. Nörl (Něm.), 2. Visintin (It.), 3. Douschan (Rak.), ...v kvalifikaci 62. Kubičík, 63. Koudelka, 74. Vintr (všichni ČR).

Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Samková (ČR), 3. Bankesová (Brit.), ...19. Hopjáková (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články