Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Skokani formu pro Peking testovali na domácím mistrovství. Tituly získali Koudelka a Anežka Indráčková

Novými mistry republiky ve skocích na lyžích se v Harrachově stali Roman Koudelka a Anežka Indráčková. Zkušený Koudelka porazil na středním můstku Filipa Sakalu, Indráčková získala titul před svou starší sestrou Karolínou.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Damian Klamka

Koudelka byl po prvním kole o půl bodu druhý za Sakalou, který výkonem 92,5 metru předvedl nejdelší pokus dne. Ve druhém kole ale Koudelka skočil o dva metry dál než syn mistra světa v letech na lyžích a zvítězil o osm bodů. Třetí byl další olympionik Viktor Polášek.

"Ani mi tak nezáleželo na vítězství, ale na radosti ze skoků. Dopoledne mi to tady moc nešlo, ale ve zkušebním kole se to zlomilo a začalo to být lepší. Pevně doufám, že si to přenesu i do Světového poháru a konečně dosáhnu na body," řekl Koudelka směrem k závodům v německém v Titisee-Neustadtu, kde je v pátek kvalifikace a v sobotu a v neděli závody.

Je nám líto, video expirovalo.
Koudelka a Anežka Indráčková vyhráli MČR ve skoku na lyžích

Koudelkův zdravotní stav není po operaci kolena z loňského února přes jeho enormní snahu ještě ideální. "Noha je stále oslabená, koleno občas bolí," řekl, přesto doufal mezi elitou v lepší výsledky.

"Nečekal jsem, že budu atakovat první desítku, ale že alespoň párkrát na bodech skončím. To se nepovedlo, na druhou stranu na Turné jsem byl dvakrát v kvalifikaci v nejlepší dvacítce, takže vím, že skákat umím," řekl dvaatřicetiletý skokan z Lomnice nad Popelkou.

Anežka Indráčková porazila po skocích 85 a 78,5 metru sestru Karolínu, která je v olympijské nominaci do Pekingu, o 5,5 bodu. "Jsem šťastná. Skoky se mi sice úplně nepovedly, ale na vítězství to stačilo," řekla Anežka Indráčková, která má v případě rozšíření české kvóty po přerozdělení míst šanci na olympiádě také startovat. Bronz patří Štěpánce Ptáčkové.

Mistrovství ČR ve skoku na lyžích v Harrachově - střední můstek K90:

Muži: 1. Koudelka (Lomnice nad Popelkou) 232 b. (91,5+90 m), 2. Sakala (Dukla Frenštát p.R.) 224 (92,5+88), 3. Polášek (Nové Město n.M.) 199,5 (88+80), 4. Selcer 180 (85+76), 5. Holub (oba Dukla Frenštát p.R.) 179 (85+76), 6. Holík (Lomnice nad Popelkou) 175 (81+76).

Ženy: 1. A. Indráčková 189 (85+78,5), 2. K. Indráčková 183,5 (76+85), 3. Ptáčková (všechny Dukla Liberec) 139,5 (73+70).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články