Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Shiffrinová se nevrátí ani v Kranjské Goře

Mikaela Shiffrinová vynechá i víkendové závody Světového poháru v Kranjské Goře. Vedoucí žena průběžného pořadí seriálu začátkem února na neurčito přerušila sezonu kvůli náhlému úmrtí otce.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: AP autor: Charles Krupa

"Jak vidíte, Mikaela Shiffrinová není ve startovní listině a nemáme informaci, kdy se hodlá vrátit k závodění," uvedla americká sjezdařská federace.

Čtyřiadvacetiletá Shiffrinová se v SP naposledy představila koncem ledna v Bansku, kde vyhrála sjezd i super-G. Následně plánovaně vynechala zastávku v Krásné Poljaně a zamířila domů, aby mohla trénovat technické disciplíny.

Místo toho se v Coloradu zúčastnila otcova pohřbu a vynechala závody v Ga-Pa. Po nich má v čele SP náskok 145 bodů před druhou Italkou Federicou Brignoneovou.

Pětašedesátiletý Jeff Shiffrin, jenž spolu s manželkou Eileen dceru na závodech Světového poháru často podporoval, utrpěl podle amerických médií při nehodě ve svém domě v Edwardsu vážné zranění a po převozu do nemocnice zemřel.

Shiffrin pracoval jako anesteziolog, v listopadu 2018 byl ve Vailu i u operace Ester Ledecké, která si před sezonou zlomila na snowboardu ruku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články