Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Shiffrinová s Vlhovou zaplní Špindlerův Mlýn tisícovkami fanoušků

Souboj Mikaely Shiffrinové s Petrou Vlhovou přiláká tento víkend do Špindlerova Mlýna velké množství fanoušků. Sobotní slalomový závod je už beznadějně vyprodaný, na páteční super-G zbývají už jen poslední lístky.

Přípravy na závod Světového poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Na startu se objeví pětice českých lyžařek. Obří slalom i slalom pojedou Gabriela Capová a Martina Dubovská. Kateřina Pauláthová s Terezou Kmochovou je doplní v obřím slalomu a ve slalomu se k nim přidá Klára Pospíšilová.

V Krkonoších naopak nebude závodit Ester Ledecká, která točivé disciplíny ve Světovém poháru nejezdí. Specializuje se na rychlostní závody a navíc pojede v sobotu ve švýcarském Scuolu Světový pohár na snowboardu.

"Kalendář FIS vůbec nerespektuje ty, kteří lyžují a snowboardují zároveň," napsala v nadsázce olympijská vítězka v super-G na lyžích a paralelního obřího slalomu na prkně z Pchjončchangu na sociálních sítích.

Naději na postup do 2. kola mezi bodovanou třicítku má ve slalomu Capová, vedoucí žena disciplíny v Evropském poháru. "Nesmím na to myslet, abych nejela se zataženou ruční brzdou. Když pojedu dobře, mám na to," věří.

Shiffrinová se v Česku připravuje skoro týden. V roce 2011 zde startovala poprvé v seriálu SP. "Tenkrát jsem byla malá holka, chtěla jsem vyhrát, ale obřák jsem nejezdila dobře a v cíli jsem byla zklamaná, že jsem to nedokázala. To je moje mentalita. Ve slalomu jsme udělala velkou chybu, ale řekla jsem si, že to třeba můžu dokázat, že to je můj sen," řekla.

V této sezoně už má jisté celkové vítězství i globus za slalom. Ve Špindlerově Mlýně si výhrou v obřím slalomu zajistí i celkové prvenství v disciplíně. "Bude show a velký boj," řekla Shiffrinová, která má v obřím slalomu náskok 81 bodů před Francouzkou Tessou Worleyovou.

Mistryně světa Vlhová ztrácí už 137 bodů. Právě se Slovenkou svádí Shiffrinová v sezoně největší boje. "Doufám, že se mi podaří podat co nejlepší výkon," řekla první slovenská světová šampionka.

Na závody podle pořadatelů zbývá už jen pár vstupenek, a to pouze na páteční obří slalom. Sobotní slalom je beznadějně vyprodaný. "Zájem o vstupenky byl obrovský, těšíme se na fantastickou diváckou kulisu," uvedl šéf organizačního výboru Max Gottfried. V sobotu by kolem trati mělo být deset tisíc lidí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články