Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Samková: Velká spokojenost, i když problémy s ramenem nebyly příjemné

Znovu ji pronásledovaly problémy s ramenem, ani bolest ji však v italské Cervinii nezastavila. Eva Samková vstoupila do Světového poháru druhým místem a po závodě se nechala slyšet, jak moc je s tímto výsledkem spokojena.

Eva Samková
zdroj: ČT4 autor: Šimánek Vít

"Jsem strašně spokojená. Jsem fakt ráda," řekla Samková. "Počasí nebylo ideální a po kvalifikaci jsme byli všichni nervózní, jestli nám mazání vyjde, ale myslím, že vyšlo, že nám to jelo. Děkuju celému týmu, odvedl skvělou práci. Snažili se. Jsme prostě dobrý tým!" ocenila snowboardistka.

Olympijská vítězka ze Soči 2014 a bronzová medailistka z letošních Her v Pchjongčchangu po minulé zimě zvažovala operaci problematických ramen, nakonec se ale chirurgickému zákroku vyhnula a před sezonou počítala s tím, že některé zkrátka občas "vypadne". Proto ji nerozhodilo, když při startu v semifinále levé rameno nevydrželo, a závod dokončila.

"Na to jsem zvyklá, i když to nebylo příjemné. Snažila jsem se to na startu (finále) zacvičit," řekla. Věděla také, že hned po startu nevybojuje vedení. "Na druhou stranu trať byla placatá, poměrně jednoduchá, a jak sněžilo a trošku foukalo, tak bylo lepší jet zezadu. Takže jsem s tím vlastně počítala," vysvětlila.

V jednu chvíli se dostala na úroveň pozdější vítězky Lindsey Jacobellisové. Pak jela za Američankou a chybovala. "Zásadně na step upu. Soustředila jsem se, abych do ní nevjela. Ona jela víc vlevo a vlevo, najednou jsem byla na skoku a skočila jsem strašně vysoko. Ona mi poodjela a zezadu mě trošku dojely," líčila Samková.

Po závodě musela na dopingovou kontrolu a už vyhlížela sobotní druhý závod v Cervinii. "Už to mám najetý a má být hezčejc," těšila se na lepší viditelnost na trati. Strach z případných dalších problémů s ramenem neměla. "Rameno zacvičím. Když vypadne, tak se pak stáhne a je to trošku lepší," řekla Samková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články