Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Radost, fantazie. Ale také zůstávám nohama na zemi, hlásí Koudelka

Skvělý start roku si užívá Roman Koudelka. Český skokan dosáhl v německém Garmisch-Partenkirchenu na čtvrtou příčku a posunul se mezi nejlepších pět závodníků na Turné čtyř můstků. Své výkony hodlá Koudelka potvrdit v rakouské části Turné. Přímé přenosy z Turné čtyř můstků vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/PR autor: Svaz lyžařů ČR

"Mám obrovskou radost. Dostat se na Turné na čtvrté místo je fantastické a ten pocit si užívám," řekl Koudelka. "Je potřeba si ale uvědomit, že špička je nabitá. Byl jsem kousek od stupňů, ale zůstávám nohama na zemi. Důležité je být psychicky v pohodě a výsledky přijdou," konstatoval.

Na čtvrté místo v Turné se dostal podruhé v kariéře. Poprvé to dokázal právě v Ga-Pa 1. ledna 2008. "Mám to tady rád. Ten můstek má hodně specifický nájezd, který má hodně prudký oblouk. Lépe ho zvládají silově dobře vybavení skokani, což mi vyhovuje. Můstek dokáže být krutý, když se nedaří, ale to naštěstí nebyl můj případ, což je fajn," uvedl.

Vítěz pěti závodů Světového poháru je rád, že po vánočních svátcích navázal na výkony z první fáze zimy. "Měl jsem z toho trošku strach," přiznal Koudelka. Pomohlo mu, že den před startem Turné Češi ještě skákali na malém můstku v Seefeldu. "Což mě psychicky uklidnilo. Odpoledne jsem tam měl dobré skoky, z toho jsem měl radost a byl to zlomový bod," řekl.

Na rozdíl od minulé nepovedené sezony Koudelka neřeší problémy s materiálem. Kombinézu má stejnou od konce léta. "Nemám zapotřebí a nechci měnit. Profukem i funkčností je výborná," uvedl. Rád skáče v nových botách, před Turné jedny zkoušel, ale nakonec si nechal ty z úvodu sezony.

"Vždycky mi vyhovovalo mít nové boty, ale v Seefeldu to v nich bylo hrozný. Proto jsem šel skákat odpoledne, měl můstek pro sebe a udělal ve starých dobrý skok a odjel dobře naladěn," řekl. 

Po dni volna bude Turné pokračovat v rakouském Innsbrucku. "Tam mám můstek docela rád. Mám tam hodně natrénováno, ale když to jde, tak dokážete skočit všude. Doufám, že se to potvrdí," řekl Koudelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články