Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Počasí překazilo sjezd lyžařek v Zermattu. Ledecká si na návrat musí počkat

První sjezd letošního Světového poháru se na nové trati v Zermattu kvůli počasí nepojede. Odkládá se tím návrat Ester Ledecké do lyžařského seriálu. Druhý sjezd je v plánu v neděli.

Zrušený sjezd lyžařek v Zermattu/Cervinii
zdroj: Reuters

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) ráno kvůli špatnému počasí nejprve posunula start z 11:45 na 12:30 a zhruba dvě hodiny před začátkem závod definitivně odvolala. "Ženský sjezd byl zrušen kvůli silnému větru a nepříznivé předpovědi na dnešek," uvedla FIS.

"Trénink jsem si hrozně užila a těšila jsem se na dnešek, protože mně se ten kopec moc líbí. Ale prostě tak to je, s počasím člověk nic moc nenadělá," řekla Radiožurnálu Ledecká. "Od posledního sloupu gondoly ke konci to tam s vámi docela mává a na posledním skoku si myslím, že bychom ulétly slušně," dodala k podmínkám na trati.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká: Těšila jsem se, ale to je počasí

Závody na ledovci v atraktivním prostředí na úpatí Matterhornu tak nadále provází smůla na počasí. Loňskou premiéru pro muže i ženy zrušil nedostatek sněhu, letos měli opačný problém muži, kteří minulý týden zvládli jen jeden ze tří tréninků a o oba víkendové sjezdy přišli kvůli přívalům nového sněhu a silnému větru.

Lyžařky na sjezdovce Gran Becca tento týden také odjely pouze jeden trénink, v němž Ledecká ve čtvrtek obsadila 21. místo. Ženy na rozdíl od mužů nemají v plánu přeshraniční sjezd se startem ve Švýcarsku a cílem v Itálii, zkrácená trať se nachází pouze na italském území.

Trojnásobná olympijská vítězka na snowboardu a lyžích se vrací do Světového poháru po loňském zranění klíční kosti. Po dvou operacích přišla o celou sezonu na lyžích, na nichž závodila naposledy loni v březnu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Radiožurnál Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články