Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Počasí je proti sjezdařkám. Po dalším zrušení tréninku se v Ga-Pa pojede super-G

Špatné počasí neumožní lyžařkám včetně Ester Ledecké odjet ani druhý trénink v Ga-Pa. Sobotní sjezd Světového poháru proto musel být zrušen, nahradí jej superobří slalom. Přímý přenos sledujte v sobotu dopoledne na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kvůli sněhu, dešti a větru se nekonal už čtvrteční trénink. Když počasí neumožnilo lyžařkám vyjet na sjezdovku ani nyní, museli organizátoři víkendový program upravit a v Garmisch-Partenkirchenu se tak superobří slalom pojede nejen v neděli, ale také v sobotu.

"Mrzí nás to, ale zase máme radost, že se tady uskuteční alespoň ty dva závody," uvedl sportovní ředitel německého lyžařského svazu Wolfgang Maier. V sobotu se pojede od 11:45, v neděli o 45 minut dříve.

Ledecká měla v Garmisch-Partenkirchenu absolvovat první sjezd od sobotního závodu v Crans-Montaně, kde skončila v ochranných sítích. Den po pádu, ze kterého si odnesla čtyři stehy na vnitřním rtu, nastoupila ve Švýcarsku do superobřího slalomu a obsadila 15. místo.

Odložený sjezd z Ga-Pa by se měl uskutečnit po mistrovství světa 26. února v italském Val di Fassa, kde jsou po změnách nově v programu od pátku do neděle dva sjezdy za sebou a na závěr super-G.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články