Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Po loňské sezoně si vážím každého bodu. A skoky mě znovu baví, září Koudelka

Roman Koudelka je zpátky mezi nejlepšími skokany. O víkendu se po roce a tři čtvrtě vrátil do elitní desítky, když skončil devátý v závodě v Engelbergu. Ještě důležitější je však jedna věc – Koudelku skoky znovu baví.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: MANUEL GEISSER

V minulé protrápené sezoně Koudelka bodoval sporadicky a po zimě měl černé myšlenky. S příchodem kouče Davida Jiroutka se ale na jaře vrhl znovu do práce a nyní se vrací do špičky. "Jsem strašně rád. Tohle je velké povzbuzení do dalších závodů a celkově do práce, kterou dělám," řekl Koudelka. 

Od prvního startu v této sezoně boduje a závod od závodu je lepší. V Engelbergu byl nejdříve jedenáctý a poté devátý. "I kdyby to nebyla desítka, tak jsem spokojený. Po loňské sezoně si vážím každého bodu. Je super, že to klaplo do desítky, ale i kdyby to bylo patnácté místo, tak bych rozhodně naštvaný nebyl," řekl.

Po znechucení z minulé sezony se chtěl především dostat do pohody. Postupně se mu to podařilo. "Už se na tréninky těším, mám chuť pracovat a posouvat se dál. Věřím, že pak přijdou i výsledky, když se vše povede," řekl Koudelka. Po technické stránce přitom měnil s trenérem jen maličkosti.

Skoky mě zase začaly bavit

Trošku upravoval nájezdové postavení. Sám ale vyzdvihl svoji bojovnost. "Už nepůsobím odevzdaně jako v minulé sezoně, ale snažím se bojovat o každý bod. To je asi největší pozitivum. Zase mě to začalo bavit a užívám si to. To je pro mě úplně nejvíc," uvedl.

Koudelka se vrátil do role české jedničky, ale vyzdvihl stmelenou partu v reprezentaci. "Jsem z toho nadšený. Hecujeme se navzájem a necítím závist. Klukům to teď moc nejde, ale věřím, že se zmátoří a bude to dobré," věří.

Skokani si v pondělí ještě zatrénovali v Engelbergu, pak přejeli do rakouského Seefeldu a v dějišti mistrovství světa zůstanou do pátku. "Už jsme tady byli před čtrnácti dny a skákalo se mi dobře. Je to malý můstek, je to v pohodě," říká. 

Na další štaci vyrazí nejspíš 27. prosince – cílem bude prestižní Turné čtyř můstků. "Předtím si asi ještě pojedeme někam skočit. Budeme mít osm devět dnů pauzu od skákání a byl by risk jet rovnou na turné," řekl Koudelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články