Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Olympijské tratě? Moc náročné, říká trenér německých běžkařů

Nevalné mínění má o olympijských tratích pro běžecké lyžování trenér Němců Peter Schlickenrieder. Podle jednapadesátiletého kouče jsou příliš náročné, navíc ve vysoké nadmořské výšce.

"Od mistrovství světa v Oberstdorfu je to čím dál horší. V Pekingu se navíc poběží ve výšce 2000 metrů," citovala Schlickenriedera agentura SID. "Trať by podle mě měla být taková, aby ji zvládl i běžný člověk," přidal.

Stříbrnému medailistovi z Her v roce 2002 se nelíbí ani trend stále více kopcovitých tratí. "Je to chyba. Neměli bychom běhat na čím dál vyšší kopce, měli bychom se zaměřit na rychlost," uvedl.

"Tím by se také vyřešily problémy s váhou lyžařů, protože by už neplatilo, že čím jste lehčí, tím jste lepší," upozornil na kritiku, že někteří závodníci mají nebezpečně nízký index BMI –⁠ poměr tělesné výšky a váhy.

Schlickenrieder před dnešním startem Světového poháru v Ruce rovněž zkritizoval pořádní Her v Číně. "Klimatické podmínky i politická situace tam není dobrá. Opravdová olympiáda bude v roce 2026 v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Tam se duše sportu vrátí zpátky na Hry," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články