Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Novým šéftrenérem skokanů je Vaculík, pomáhat mu budou Hlava a Jakub Jiroutek

Čeští skokani na lyžích mají nového šéftrenéra. Stal se jím František Vaculík, jeho asistenty jsou další bývalí reprezentanti Jakub Jiroutek a Lukáš Hlava. Pětatřicetiletý Vaculík, který v minulosti vedl ženský národní tým a naposledy byl šéftrenérem mládeže, se stal nástupcem dočasného kouče Antonína Hájka.

Roman Koudelka
zdroj: imago sportfotodienst autor: nph / Hafner

Hájek se po dvou letech vrátil k ženské reprezentaci. S vedením svazu se dohodl na odchodu od mužů kvůli své vytíženosti s ohledem na studium trenérství na fakultě tělesné výchovy a sportu. David Jiroutek, který v lednu u mužského týmu skončil kvůli neuspokojivým výsledkům, se natrvalo přesunul k mládeži, kde působil už ve zbytku minulé sezony.

Podle Vaculíkových plánů už zahájilo reprezentační družstvo individuální přípravu na letní sezonu. Tým aktuálně tvoří Roman Koudelka, Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Filip Sakala, Čestmír Kožíšek a František Holík. "Všichni kluci ode mě dostali individuální plán na čtrnáct dní, jsme spolu v pravidelném kontaktu. Zatím vše zvládají bez problému, jsou po odpočinku a plní elánu do další práce," uvedl Vaculík, jenž má za sebou i angažmá v německém Breitenbergu.

"Trénink je zaměřen na vytrvalost, kompenzační cvičení a regeneraci tak, abychom připravili tělo na začátek května, kdy začneme silovou přípravu. Zatím není známo, zda to bude na Dukle v Liberci, nebo jestli ještě budeme muset pokračovat individuálním tréninkem doma," pokračoval.

Uspořádání prvního soustředění na začátku května bude totiž závislé na bezpečnostních opatřeních kvůli pandemii koronaviru. Totéž platí o přípravě na můstcích od poloviny května. Letní sezona obvykle začíná v druhé polovině července v polské Wisle.

"Vzhledem k aktuální situaci nikdo není schopen říci, jestli letní sezona začne v řádném termínu, opožděně, v jakém rozsahu, nebo zda se vůbec uskuteční. Jsme proto připraveni plán přípravy operativně upravovat na základě nařízení vlád a pokynů ohledně termínů ze strany Mezinárodní lyžařské federace," uvedl místopředseda úseku skoku na lyžích Jan Baier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články