Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Norové a Švýcaři berou ze slopestylu pět medailí. Vyhráli Ruud a Gremaudová

Dominanci ve slopestylu akrobatických lyžařů potvrdilo Norsko a Švýcarsko. V gruzínském Bakuriani mezi muži slavil Nor Birk Ruud před krajanem Christianem Nummedalem a třetí skončil Švýcar Andre Ragettli. V ženském závodě vyhrála Švýcarka Mathilde Gremaudová o dvě desetiny bodu před Megan Oldhamovou a třetí Johanne Killiovou. Jediný Čech Štěpán Hudeček skončil v kvalifikaci na celkovém 45. místě.

Rodačka z Fribourgu Gremaudová navázala na překvapivý úspěch z Pekingu, kde porazila čínskou hvězdu Eileen Guovou. Ta na světovém šampionátu kvůli zranění z lednových X-Games v Aspenu nestartovala.

Soutěž mužů skončila dvojnásobným triumfem Norů, olympijský vítěz v Big Airu Ruud vyhrál před krajanem Christianem Nummedalem. Bronz získal úřadující šampion z roku 2021 Andri Ragettli ze Švýcarska.

Český reprezentant Štěpán Hudeček obsadil v kvalifikaci 45. místo a zůstal daleko za postupovou šestnáctkou. Do finále se nedostal ani pražský rodák reprezentující Rakousko Matěj Švancer, který byl osmnáctý.

MS v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Bakuriani (Gruzie):

Akrobatické lyžování - slopestyle:

Muži: 1. Ruud 90,75, 2. Nummedal (oba Nor.) 87,08, 3. Ragettli (Švýc.) 84,33, ...v kvalifikaci 45. Hudeček (ČR).

Ženy: 1. Gremaudová (Švýc.) 87,95, 2. Oldhamová (Kan.) 87,75, 3. Killiová (Nor.) 84,71

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články