Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejlepší slalomářky v Česku? Špindlerův Mlýn je v předběžném kalendáři Světového poháru

Za čtyři roky by se měl v České republice uskutečnit Světový pohár slalomářek. Podle slov předsedy českých alpských lyžařů Ladislava Forejtka se Špindlerův Mlýn dostal do předběžného kalendáře žen v termínu 4. a 5. března 2023.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

"Podařilo se nám dostat na draft. Termín by se měl potvrdit na jarním zasedání FIS. Je to první a důležitý krok," řekl Forejtek. "Pro nás jako nealpskou zemi je těžké závody získat. Chceme Světový pohár pořádat každé tři roky," uvedl Forejtek.

Ženská slalomářská elita se ve Svatém Petru představila letos po osmi letech. Před skvělou diváckou kulisou vyhrála slalom Američanka Mikaela Shiffrinová a obří slalom Slovenka Petra Vlhová.

Z Češek zajela nejlépe Gabriela Capová, která si patnáctým místem ve slalomu vylepšila osobní maximum. "Vybavuje se mi mnoho momentek. Bylo to krásné a diváci byli velmi hlasití," vzpomínala Capová.

Právě vydařené březnové závody pomohly k zařazení do návrhu kalendáře pro sezonu 2022/23. "Pomohl marketinkový úspěch, a že tam bylo hodně diváků, což jsou plusové body," pronesl Forejtek. Češi navíc hodlají pořádat v točivých disciplínách také Evropský pohár mužů. "A to nám taky vzhledem ke Světovému poháru pomohlo."

Špindlerův Mlýn uspořádal slalom a obří slalom žen poprvé v prosinci 2005, pak v lednu 2008, v březnu 2011 a letos. Premiéra SP v Krkonoších se měla původně uskutečnit už v prosinci 2003, ale plány organizátorů překazil nedostatek sněhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články