Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na La Sgambedě se nejlépe dařilo Norgrenové a Pettersenovi

Na severu Itálie vyvrcholil první víkend programu dálkových běhů na lyžích. Závodníci se vydali na trať 29. ročníku laufařského podniku La Sgambeda. Závod žen na osmadvacet kilometrů vyhrála Britta Johanssonová Norgrenová, na čtvrtém místě dojela Kateřina Smutná. Mezi muži byl nejrychlejší Öystein Pettersen, který vyhrál sprint ze čtyřčlenné skupiny. Pětatřicátý dojel Petr Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu žen La Sgambeda

Smutná obhajuje v barvách týmu Lukáše Bauera ve Ski Classics druhé místo. V tradiční La Sgambedě zaostala za vítězkou o minutu a 20 sekund a porazily ji ještě Astrid Öyre Slindová z Norska a Polka Justyna Kowalczyková. Více než minutový odstup měla Smutná i na medailové umístění.

"Bylo mi jasné, že na ty tři první nemám, tak jsem se soustředila na čtvrté místo a vyplatilo se to. Jsem maximálně spokojená, nevěděla jsem, co od prvních závodů čekat," uvedla Smutná. Nejistota pramenila i z toho, že měla přes měsíc potíže se zády. "Dvě kola jsem je dnes cítila, pak to bylo lepší. Musela jsem ale před startem sezony měnit trénink, byla jsem na injekcích. Na to, že jsem měla tyhle trable, je čtvrté místo super," radovala se Smutná.

Na programu je v této sezoně ještě deset závodů, tím nejbližším bude 12. ledna Kaiser Maximilian Lauf na 60 km. Do Čech zavítá laufařská elita 10. února, kdy se koná 52. Jizerská padesátka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články