Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlato vybojovala mezi sdruženářkami Westvoldová Hansenová, Koldovská na nejlepší nestačila

První medaile si na Mistrovství světa v klasickém lyžování rozdělily také sduženářky. V Planici si pro obhajobu zlata doběhla Norka Gyda Westvoldová Hansenová, která vedla i po skokanské části, ačkoli nezapsala nejdelší pokus. Stříbro získala sedmnáctiletá Němka Nathalie Armbrusterová a bronz si odveze Japonka Haruka Kasaiová. Češka Tereza Koldovská skončila předposlední, na 30. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Koldovská: Jsem zklamaná, nevím, co říct. Trápím se celou sezonu

Westvoldová Hansenová nakročila k obhajobě zlaté medaile dobře už ve skokanské části, v níž jako jediná zvolila skok z nižšího nájezdového okna. Díky tomu si připsala bodovou kompenzaci a ačkoli její skok 91 metrů nebyl nejdelší, vyhoupla se na první místo.

Do běžecké části na pětikilometrovou trať vyběhla s náskokem 20 vteřin na Armbrusterovou a 28 vteřin na Kasaiovou, které obě navzdory snaze další norské závodnice Idy Marie Hagenové své medailové příčky udržely až do cíle.

Dvacetiletá Westvoldová Hansenová v této sezoně ještě nezaváhala a vyhrála všech dosavadních devět závodů. Z 18 startů v SP nezvítězila jen dvakrát. Poprvé při svém debutu v prosinci 2020, kdy byla druhá, a podruhé vloni v březnu po pádu v Schonachu.

Tereza Koldovská skončila na 30. místě, když si na běžkách pohoršila oproti skoku o jedno místo. V SP jsou jejím maximem 20. místa z loňských závěrečných závodů v Schonachu. V této sezoně se dostala nejvýš na 25. příčku v lednu v Seefeldu.

Koldovská se podle původního plánu nezúčastní skokanského závodu družstev žen, kam původně měla nastoupit. Ženské kvarteto tak ve startovní listině bude chybět. Z důvodu zranění Jolany Hradilové se český tým nepředstaví ani v závodě smíšených družstev v severské kombinaci.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici (Slovinsko):

Severská kombinace:

Ženy: 1. Westvoldová Hansenová (Nor.) 14:27,1, 2. Armbrusterová (Něm.) -11,5, 3. H. Kasaiová (Jap.) -15,7, 4. Hagenová (Nor.) -29,7, 5. J. Kasaiová (Jap.) -51,7, 6. Sieffová (It.) -52,3, ...30. Koldovská (ČR) -5:40,8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články