Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nejlepší smíšené družstvo ukázali domácí Němci. Pořadí druhého kola uzavřela česká čtveřice

Závod smíšených družstev na mistrovství světa v Německu ovládli němečtí skokané. Německo získalo zlaté medaile o pět bodů před stříbrnými Nory a bronzovými Rakušany. Na osmé příčce skončila česká čtveřice Karolína Indráčková, Klára Ulrichová, Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek. 

O postup do finále na středním můstku bojovalo české kvarteto především s Finskem. Skokanky a skokany z této severské země nakonec nechali Češi o dvanáct a půl bodu za sebou. Dostali se tak do finálového kola a měli jistou minimálně osmou příčku. Na té už zůstali s bezmála třicetibodovým odstupem za sedmým ruským týmem.

Skokanské družstvo na MS v klasickém lyžování završilo dnešní český den ve znamení osmiček. Před nimi skončili rovněž osmé obě dvojice v týmovém sprintu volnou technikou i sdruženáři v závodě družstev.

Němci před závodem tentokrát nepatřili k největším favoritům na zlato, ale na domácím můstku se vybičovali. Katharina Althausová a Markus Eisenbichler byli potřetí členy zlatého týmu. Druhé smíšené zlato má Karl Geiger, poprvé se dostala do týmu Anna Ruprechtová.

Čtvrtý titul Němci získali s náskokem 5,2 bodu před Norskem. Bronzové Rakousko na ně ztratilo 14,3 bodu. Týmy na druhém a třetím místě se oproti minulému šampionátu v Seefeldu jen prohodily.

Skoky na lyžích:

Smíšená družstva: 1. Německo (Althausová, Eisenbichler, Rupprechtová, Geiger) 1000,8, 2. Norsko (Opsethová, Johansson, Lundbyová, Granerud) 995,6, 3. Rakousko (Kramerová, Hayböck, Iraschková-Stolzová, Kraft) 986,5, 4. Slovinsko 954,8, 5. Japonsko 940,3, 6. Polsko 837,6, 7. Rusko 805,4, 8. ČR (Indráčková, Polášek, Ulrichová, Kožíšek) 777,2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články