Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Vítězství na padesátce v Planici získal ve finiši Golberg. Stříbro má Klaebo, bronz Poromaa

Třetí zlatou medaili na světovém šampionátu ve slovinské Planici vyhrál norský běžec na lyžích Paal Golberg. Na padesátikilometrové trati si v cíli poradil i s krajanem Johannesem Hoesflotem Klaebem, který dojel druhý. Na stupních vítězů je doplnil Švéd William Poromaa. Čeští reprezentanti do závodu na doporučení lékařů nenastoupili.

Je nám líto, video expirovalo.
Finiš závodu na 50 kilometrů

Jako obvykle se v mužském závodě s hromadným startem dlouho v čele pohybovala početná skupina. V poměrně teplém počasí v Planici se dvě kola před cílem zúžila na jedenáct nejlepších. V závěrečném okruhu diktoval tempo vyhlášený finský klasik Iivo Niskanen, ale ani loňský olympijský šampion na klasické patnáctce nedokázal většinu soupeřů setřást.

Do posledního kilometru mu jich zbylo za zády šest, z nichž porazil jen jednoho. Největší zrychlení na konci maratonu měl Golberg, jenž vyhrál o sekundu před Klaebem. Po triumfu v týmovém sprintu a ve štafetě získal své třetí zlato na tomto šampionátu, navíc má stříbro z individuálního sprintu.

Hvězdný Klaebo se po předloňské diskvalifikaci z prvního místa za kontakt s Rusem Alexandrem Bolšunovem v cílové rovince musel smířit se stříbrem. Devítinásobný mistr světa ve sprintech a se štafetami tak stále čeká na první velké zlato z distančních závodů.

Poromaa se v Planici prosadil na stupně vítězů v distančním závodě jako první běžec na lyžích, který nepatří do norské reprezentace. Za Klaebem sice o dvě desetiny zaostal, ale nechal o čtyři desetiny za sebou krajana Calleho Halfvarssona a vybojoval první velký cenný kov v kariéře.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici (Slovinsko):

Běh:

Muži - 50 km klasicky s hrom. startem: 1. Golberg 2:01:30,2, 2. Klaebo (oba Nor.) -1,0, 3. Poromaa -1,2, 4. Halfvarsson (oba Švéd.) -1,6, 5. Nyenget (Nor.) -6,2, 6. Niskanen (Fin.) -9,4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články