Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Skoky smíšených družstev ovládli Němci. V přetahované udolali Rakousko i Norsko

Němečtí skokané na lyžích ovládli na mistrovství světa v Seefeldu závod smíšených družstev, když ve druhém kole předčili Rakušany i Nory. Česká sestava ve složení Indráčková, Ptáčková, Polášek a Koudelka nepostoupila do druhého kola o 2,6 bodu a skončila devátá.

Markus Eisenbichler
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Kvarteto Karolína Indráčková, Viktor Polášek, Štěpánka Ptáčková a Roman Koudelka porazilo čtyři soupeře, avšak za postupovou osmou pozicí Italů zaostalo o 2,6 bodu. Čeští reprezentanti dopadli stejně jako na předloňském šampionátu v Lahti.

Favorizovaní Němci po prvním kole vedli před Rakouskem jen o necelé čtyři body, ale poslední muž na nájezdové věži Karl Geiger pak už měl k dobru více než patnáctibodový odstup a zisk titulu s přehledem potvrdil. Za domácí čtveřicí získali ve vyrovnaném souboji bronz Norové.

Soutěž smíšených skokanských družstev Němci na MS vyhráli potřetí za sebou, pouze při premiéře před šesti lety dominovalo Japonsko. Letos vítězný tým vytvořili Geiger, Markus Eisenbichler, Katharina Althausová a Juliane Seyfarthová.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu (Rakousko):

Skoky: Smíšená družstva: 1. Německo (Althausová, Eisenbichler, Seyfarthová, Geiger) 1012,2, 2. Rakousko (Pinkelnigová, Aschenwald, Iraschková-Stolzová, Kraft) 989,9, 3. Norsko (Strömová, Johansson, Lundbyová, Stjernen) 938,4, 4. Slovinsko 930,8, 5. Japonsko 928,6, 6. Polsko 914,9, 7. Rusko 896,2, 8. Itálie 801,4, 9. ČR (Indráčková, Polášek, Ptáčková, Koudelka) 374,4 - vyřazena v 1. kole.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články