Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Severskou kombinaci vyhrály Norky, Koldovská ve třetí desítce

Světový šampionát lyžařů pokračoval sdruženářským závodem žen. V Oberstdorfu byla po skokanské části v čele norská závodnice Mari Leinan Lundová, v běhu ji však předběhla krajanka Gyda Westvoldová Hansenová, která získala zlato. Tereza Koldovská skončila sedmadvacátá. 

Gyda Westvoldová Hansenová vyhrála před sesterskou dvojicí Mari Leinanová Lundová, Marte Leinanová Lundová. Osmnáctiletá Westvoldová Hansenová, jež juniorský titul získala před dvěma týdny na šampionátu v Lahti, si o zlato řekla hned v prvním kole běžecké části, kdy bez velkých problémů předběhla Mari Lundovou, vítězku skokanské části. 

Starší ze sesterské dvojice Lundových si jela stříbrnou medaili, v závěrečném sjezdu na stadion ale spadla, a než se jí podařilo vstát, její sestra Marte ji předstihla.

Debut sdruženářek v takřka stoleté historii šampionátu v klasickém lyžování prožilo 31 závodnic z deseti zemí. V prosinci si ženy odbyly premiéru i ve Světovém poháru, závod v Ramsau ale nakonec zůstal kvůli koronavirovým opatřením jediný v sezoně.

Jeho americká vítězka Tara Geraghtyová-Moatsová, která doběhla pátá, při medailovém ceremoniálu převezme křišťálový globus.

Severská kombinace:

Ženy (střední můstek + 5 km): 1. Westvoldová Hansenová 13:10,4, 2. Mari Leinanová Lundová -13,8, 3. Marte Leinanová Lundová (všechny Nor.) -28,8, 4. Nakamuraová (Jap.) -39,9, 5. Geraghtyová-Moatsová (USA) -1:09,4, 6. Sieffová -1:09,7, 7. Dejoriová (obě It.) -1:26,0, 8. Hirnerová -1:38,5, 9. Kleinrathová (obě Rak.) -1:39,5, 10. Mijazakiová (Jap.) -1:43,6, ...27. Koldovská (ČR) -6:51,8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články