Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Závod družstev suverénně ovládli němečtí sdruženáři, Češi doběhli poslední

Lahti - Němečtí sdruženáři opět dokázali, že v letošní sezoně nemají konkurenci. Po úvodním závodě, v němž brali první čtyři místa, suverénně opanovali na mistrovství světa i klání družstev. Se ztrátou 41,7 sekundy doběhli Norové, o dalších 25 sekund později se v cíli objevili bronzoví Rakušané. Česká čtveřice Ondřej Pažout, Jan Vytrval, Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk obsadila poslední jedenácté místo, když na vítěze ztratila téměř pět minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod sdruženářů ovládli suverénní Němci, Češi skončili poslední

Němci naznačili svou suverenitu už v pátečním individuálním závodu se skokem na středním můstku. Seřadili se v něm na prvních čtyřech místech v pořadí Johannes Rydzek, Eric Frenzel, Björn Kircheisen a Fabian Riessle. Tentokrát  si tatáž čtveřice ve skokanské části vypracovala náskok 44 vteřin a o obhajobě předloňského německého titulu z Falunu nebylo nejmenších pochyb.

O stříbro se ve štafetě na 4x5 kilometrů bojovalo daleko za německými sdruženáři a záhy bylo jasné, že druzí doběhnou Norové, kteří přitom startovali až z páté pozice. Na bronz si v úvodu závěrečného úseku brousilo zuby pět štafet, razantním nástupem však situaci ještě daleko před finišem vyřešil Rakušan Paul Gerstgraser.

Češi byli po skoku osmí s více než minutovou ztrátou na medaili. Nejdál skočil Vytrval, který přistál na 91 metrech, více bodů však dostal Dvořák za skok o půl metru kratší. Pažout přidal 88,5 a Portyk 84 metrů. České kvarteto obhajovalo osmé místo z Falunu, v běhu se však před něj posunuly týmy Itálie, Estonska i Ruska. Souboj o desáté místo s Ruskem prohrál finišman Vytrval o necelých pět sekund. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články