Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Rydzek má historické čtvrté zlato, Dvořák s Portykem doběhli osmí

Lahti – Česká dvojice Miroslav Dvořák, Tomáš Portyk už před startem šampionátu avizovala, že do týmového sprintu vkládá nejvíce nadějí. Nakonec z toho v Lahti bylo osmé místo poté, co se českým sdruženářům příliš nevyvedla skokanská část (115 a 112 metrů), na běžeckých okruzích pak své postavení o jednu příčku vylepšili. Z vítězství se raduje německá dvojice Eric Frenzel/Johannes Rydzek. Finišman Rydzek jako první sdruženář v historii získal na jednom MS čtyři zlata.

Johannes Rydzek a Eric Frenzel
zdroj: Reuters

Po skoku vedli Francouzi (Braud/Laheurte), kteří tuto mladou disciplínu vyhráli na předchozích dvou MS, kdy byla v programu. Brzy po začátku běhu se ale sjela pětičlenná skupina, v které Francouze doplnili Němci, Norové(Moan/Krog), Japonci (J. Watabe/A. Watabe) a posléze i Rakušané (Gruber/Denifl).

Frenzel na svém posledním úseku zvýšil tempo, nejdříve tak odpadli Rakušané a poté i Japonci a Francouzi. V posledním kole bojoval Rydzek s Norem Magnusem Krogem a ve finiši rozhodl o triumfu Němců.

Pětadvacetiletý rodák z Oberstdorfu Rydzek vyhrál v Lahti oba individuální závody a ke zlatu pomohl i štafetě. S šesti zlatými, čtyřmi stříbrnými a jednou bronzovou medailí je nejúspěšnějším sdruženářem v historii světových šampionátů.

"Tohle je nepochopitelné. V životě by mě nenapadlo, že je něco takového možné," radoval se Rydzek po rekordním zápisu, jenž možná vydrží hodně dlouho nepřekonán.

"Je super, zase stát na nejvyšším stupni s Ericem," řekl o svém reprezentačním kolegovi Frenzelovi, s nímž soupeří o vítězství ve Světovém poháru. "Člověk se může na Johannese spolehnout, udělal to mistrovsky. Bylo to skvělé," ocenil za závěrečný úsek Rydzeka jeho parťák.

České dvojici se stejně jako v celém dosavadním průběhu MS na můstku příliš nedařilo. Dvořák skočil 115 metrů a o tři metry předčil Portyka, jenž přitom platí za lepšího skokana. Do běhu šli s odstupem 1:40 minuty za první Francií.

V běhu se marně dotahovali na Italy. Po deseti kilometrech ale dostihli po skoku sedmé Slovince, které předjeli a skončili osmí s odstupem 1:26 za Němci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články