Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bauera čeká jedenácté mistrovství světa. A poslední

Lahti (Finsko) - Pro Lukáše Bauera má právě probíhající mistrovství světa nostalgický nádech. Jeden z historicky nejlepších českých běžců na lyžích se na šampionátu ve Finsku loučí. Ve středu ho čeká závod na 15 km klasicky. "Co bude po mistrovství světa, je v tuhle chvíli druhotné," uvedl. Přímý přenos sledujte od 12:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer absolvuje své poslední MS

"Jsem tu pro závody. Občas si řeknu, že příště už nepojedu, ale na Lahti jsem se připravoval celý rok. Je potřeba se na to zkoncentrovat a prodat, co mám v sobě," zavelel.

Devětatřicetiletý Bauer absolvuje už jedenácté mistrovství světa a své poslední. Předloni ve Falunu dojel druhý v klasické padesátce s hromadným startem, která se ale letos jede volně.

"Mám dobrý pocit ze závěrečné přípravy, myslím, že se mi v rámci možností podařilo vyladit formu, a doufám, že se to potvrdí. Ale jak, to poznáme až na mistrovství světa," řekl Bauer.

Jeho závodem bude 15 km klasicky. V SP startoval v této sezoně jen jednou a na patnáctce klasicky v Ruce skončil na 29. místě. "Sport není matematika, stát se to může," přemítá, jak by mohl v závodu tentokrát dopadnout. "Ale já budu velmi spokojen, když se umístím do desátého místa," dodal Bauer, kterého čeká ještě páteční štafeta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články