Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Bauer a jeho poslední MS. Jsem přichystán na slušný výsledek, věří před Lahti

Praha – Lukáš Bauer už vyhlíží start na svém posledním mistrovství světa v klasickém lyžování ve finském Lahti. Bude to jeho jedenáctý světový podnik. Hlavním závodem pro něj bude ve středu 1. března 15 kilometrů klasicky. Zkušený lyžař má za sebou slušnou přípravu a věří, že by ze světového šampionátu mohl přivést dobrý výsledek. "Těším se. Věřím, že jsem připraven, a doufám, že to i potvrdím," uvedl Bauer.

Lukáš Bauer
zdroj: ČTK/AP

Loučící se Bauer se o víkendu představil i v závodu Jizerské padesátky. Jubilejní 50. ročník bral jako součást přípravy. Závod mu ukázal, že je na dobré cestě. "Šlo to dobře. Startoval jsem s tím, že se po závěrečné přípravě pokusím rozjet, pokusím se vyhrát první prémii a zbytek závodu dojedu ve slušném tempu, ale už ne top závodním," řekl Bauer.

Prémie se mu vyhrát sice nepovedla, ale podle svých slov se v závodu pohyboval slušně. "Od vítěze prémie jsem tak daleko nebyl," prohlásil Bauer. Závod prý ukázal, že je dobře připraven. "Teď si odpočinu, dám dva tři tréninky a jsem přichystán na slušný výsledek," dodal závodník, který nakonec skončil na 22. místě.

V trénincích před MS zvolil velmi podobný model tomu před dvěma lety, kdy skončil ve švédském Falunu stříbrný na 50 kilometrové trati. Čtrnáct dní se připravoval ve Finsku. "Podařilo se mi vyladit formu v rámci možností dobře. Ale jestli se to povedlo, poznám až na mistrovství světa podle výsledků," řekl Bauer.

Úvod jeho přípravy byl zaměřen na objem. "A potom jsem šel do rychlosti. Ale ne do té úplně nejvyšší. Byl jsem strašně rád, že se ke mně ve Finsku připojil Martin Jakš, že jsme rychlejší tréninky absolvovali společně."

Sport
zdroj: ČT4

Právě Jakš následně obsadil na Světovém poháru v estonském Otepää bodované 25. místo na klasické patnáctce. "Už je to nějaký měsíc, co jsem naposledy ve Světovém poháru závodil a potřebuju nějaké srovnání se světovými borci, s nimiž bude na mistrovství světa závodit. Tohle je vodítko," řekl Bauer. Závod vyhrál vedoucí muž SP Martin Johnsrud Sundby z Norska.

Bauer ví, že mistrovství světa není matematika a vše může nakonec skončit úplně jinak. "Ale sám před sebou vím, že co jsem mohl, to jsem udělal. Trénoval jsem naplno v rámci možností a teď jde o to, co předvedou ti ostatní," uvedl devětatřicetiletý běžec na lyžích, který má i stříbro z MS 2009 ze závodu na 15 kilometrů.

Lahti a Bauer se tykají, zejména tratě má trojnásobný olympijský medailista rád. "Vyhovují mi. Rád tam závodím. Většinou se mi tam dařilo, občas přišel i nevydařený závod, ale hlavní co je, že se na mistrovství světa těším," řekl Bauer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články