Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Devatenáctiletý Lamparter na soupeře nečekal a je sdruženářským šampionem z velkého můstku

Překvapivým sdruženářským mistrem světa se v Oberstdorfu stal devatenáctiletý Johannes Lamparter. Rakouský závodník zvítězil na velkém můstku, když v běžecké části udržel svůj náskok ze skoku. V jediném roce se tím stal jak juniorským, tak seniorským světovým šampionem. Marně jej stíhali Jarl Magnus Riiber a Akita Watabe. Nejlepším z Čechů byl dvaadvacátý Jan Vytrval. 

Je nám líto, video expirovalo.
Junior Lamparter předčil na MS dospělé sdruženáře

Lampartera nedokázal atakovat ani nejlepší sdruženář současnosti Jarl Magnus Riiber, který vyběhl jako třetí se zhruba půlminutovou ztrátou na mladého Rakušana. Norský šampion ze závodu na středním můstku dostihl druhého Japonce Akita Watabeho, ale Rakušanovi se nepřiblížili. Lamparter vyhrál o 37,1 sekundy před Riiberem. Bronz s přehledem udržel Watabe.

Dvaadvacetiletý Vytrval se v běhu posunul ze 27. místa po skoku. Bronzový medailista z juniorského MS v roce 2018 skončil i ve druhém závodě na tomto MS v první třicítce, na středním můstku byl sedmadvacátý.

Vytrval předběhl i Ondřeje Pažouta, který klesl o tři pozice na 24. příčku. Juniorský světový šampion z roku 2018 Pažout nenavázal na třinácté místo z prvního individuálního závodu v Oberstdorfu, což byl jeho životní úspěch.

Žádný další Čech se do třicítky nedostal. Nejzkušenější člen týmu Tomáš Portyk obsadil 32. místo a zopakoval umístění ze středního můstku. Lukáš Daněk byl šestatřicátý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články