Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češky skončily v závodě družstev osmé, v Oberstdorfu triumfovaly Rakušanky

České skokanky na lyžích skončily na mistrovství světa osmé. Oproti minulému šampionátu, kde měla tato disciplína premiéru, si o příčku polepšily. Vyhrály Rakušanky, které po osmi skocích porazily Slovinsko minimálním rozdílem 1,4 bodu, tedy necelého metru.

Karolína Indráčková
zdroj: AP autor: Rok Rakun

České kvarteto Štěpánka Ptáčková, Veronika Jenčová, Klára Ulrichová a Karolína Indráčková bojovalo s Finkami a Američankami o postup do druhého kola. Díky Ulrichové s Indráčkovou po prvním kole nechalo za sebou nejen tyto týmy, ale také Polsko.

Průběžnou sedmou příčku ale Češky neudržely. Ve druhém kole se jim nedařilo tolik jako polským rivalkám a klesly na osmou příčku. Na Polsko nakonec ztratily necelých deset bodů.

Velký souboj o vítězství svedly Rakušanky, Slovinky a Norky. Po prvním kole se tyto týmy seřadily za sebou v rozmezí 4,4 bodu. Ve druhých pokusech Norky postupně odpadly, ale vedoucí duo se přetahovalo do poslední série.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokanky na lyžích skončily na MS osmé

Rozhodl souboj jedniček, v němž mistryně světa ze čtvrtečního individuálního závodu na středním můstku Ema Klinecová tým nepodržela a stejně jako v prvním dějství výrazně prohrála s Rakušankou Maritou Kramerovou.

Ta se tak společně s Danielou Iraschkovou-Stolzovou, Sophie Sorschagovou a Chiaru Hölzlovou radovala z titulu.

Navázaly na stříbro rakouského týmu z roku 2019, u kterého byly Iraschková-Stolzová a Hölzlová. Norky obhájily bronz. Německé obhájkyně titulu skončily páté.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články