Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Změna. Na lyžařky včetně Ledecké čeká v kombinaci nejdříve slalom

Mistrovství světa v alpském lyžování v italské Cortině d'Ampezzo odstartuje kombinační slalom žen. O změně programu rozhodli pořadatelé kvůli počasí. Ester Ledecká tak nejprve otestuje od 11 hodin slolomové lyže, do super-G lyžařky vyjedou ve 14:30. Obě části kombinace sledujte na programu ČT Sport a na webu ctsport.cz.

Italští organizátoři společně s lyžařskou federací FIS se rozhodli pro změnu kvůli počasí. Dnes dopoledne sněžilo, ale pak se srážky změnily ve vytrvalý déšť. Přeložením superobřího slalomu chtějí mít pořadatelé více času na přípravu trati.

Je nám líto, video expirovalo.
Program MS v alpském lyžování komplikuje mokrý sníh

Ledecká bude do slalomu startovat s číslem dvě. Před ní s jedničkou vyrazí na trať obhájkyně titulu Švýcarka Wendy Holdenerová. Favorizovaná Slovenka Petra Vlhová pojede slalom jako třiadvacátá, po ní přijde na řadu Američanka Mikaela Shiffrinová. Celkem bude o první sadu medailí na šampionátu bojovat čtyřiatřicet sjezdařek.

"Slalom jsme moc nenatrénovali, nějaké čtyři dny, ale zdálo se mi, že ho jezdila dobře. Musí dobře zajet super-G," řekl Tomáš Bank, trenér Ledecké.

V této sezoně se kombinace ještě nekonala. Naposledy se ve Světovém poháru jela před rokem a Ledecká skončila loni v únoru ve švýcarské Crans Montaně třetí. O měsíc dříve byla v této disciplíně v rakouském Altenmarktu šestá.

Pětadvacetiletá Ledecká bude na šampionátu patřit k favoritkám rychlostních disciplín. Na lyžích prožívá nejlepší sezonu Světového poháru, v každém závodu atakuje špičku. Vyhrála jedno super-G a ve sjezdu skončila jednou druhá. V kombinaci dokázala ve Světovém poháru před rokem v Crans Montaně vybojovat třetí příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články