Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Super-G sjel na MS nejrychleji Kriechmayr, Zabystřan byl dvacátý

Rakouská radost. Vincent Kriechmayr potěšil zemi, v níž se sebevědomí národa často orientuje podle výsledků jejích sjezdařů na velkých akcích. Kriechmayr to dokázal na světovém šampionátu v Itálii v super-G. Na sjezdovku, kde se velký závod jel poprvé, staroval jako pátý a stihl se poučit z chyb prvních tří, kteří nedojeli do cíle, když nezvládli těžký skok. Druhý skončil Romed Baumann, Rakušan, s nímž rakouský tým nepočítal, tak startuje za Německo. Jan Zabystřan ztratil na vítěze 1,92 vteřiny a skončil dvacátý. Ondřej Berndt do závodu nenastoupil. 

Vincent Kriechmayr
zdroj: ČTK/AP autor: Gabriele Facciotti

Devětadvacetiletý Kriechmayr, jenž vyhrál poslední dvě super-G ve Světovém poháru, vybojoval po dvou stříbrech z minulého šampionátu v Aare poprvé v kariéře na MS zlato. Další medailisté ale překvapili.

Pětatřicetiletý Baumann stanul v této disciplíně na stupních vítězů naposledy před deseti lety, Pinturault v roce 2014. Obhájce titulu Dominik Paris obsadil páté místo.

Český závodník Zabystřan, který ve Světovém poháru jel super-G jen jednou, sjel trať dobře a se stratovním číslem 42 uzavřel ve výsledkové listině druhou desítku stratovního pole.

Superobří slalom:

Muži: 1. Kriechmayr (Rak.) 1:19,41, 2. Baumann (Něm.) -0,07, 3. Pinturault (Fr.) -0,38, 4. Seger (Kan.) -0,42, 5. Paris (It.) -0,55, 6. Mayer (Rak.) -0,60, 7. Bailet (Fr.) -0,72, 8. Ganong (USA) -0,75, 9. Sander (Něm.) -0,88, 10. Feuz (Švýc.) -0,93, ...20. Zabystřan (ČR) -1,92.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články