Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Loučení s tvrdým pádem. Hlava ví, ale tělo už nespolupracuje, litovala Vonnová

Nekoukalo se na to pěkně. Lindsey Vonnová ve velké rychlosti během superobřího slalomu narazila do branky a po tvrdém pádu skončila až v ochranné síti. Americká hvězda, která se na mistrovství světa loučí s kariérou, tak přišla o naději rozšířit svoji rekordní medailovou sbírku. Do cíle ale dorazila, jelikož se touží představit ještě v nedělním sjezdu. Sama ovšem cítí, že tělo už nespolupracuje.

Lindsey Vonnová v síti po pádu na MS
zdroj: REUTERS autor: Pontus Lundahl

Čtyřiatřicetiletá Vonnová v úvodu tratě za terénní nerovností čelně trefila červenou branku. Vytrhla ji, praporek se jí zahákl za botu a po pádu hlavou napřed dojela po břiše až do ochranné sítě. V cílovém prostoru vše vyděšeně sledovali diváci i vedoucí krajanka Mikaela Shiffrinová.

K Vonnové přijeli zdravotníci, ale Američanka se po vyproštění ze sítě postavila, nasadila lyže a sjela sama sjezdovku dolů. Lyžařská legenda by tak v Aare mohla nastoupit do nedělního sjezdu.

"Teď mě bolí celé tělo, na obličeji mám modřiny," řekla Vonnová. "Bojovala jsem a snažila se dát do toho všechno, ale nefungovalo to. Hlava přesně ví, co má dělat, abych vyhrála, ale tělo už nespolupracuje," dodala sklesle lyžařka, jejíž kariéru poznamenaly problémy s koleny.

Navíc jí tentokrát nepřálo počasí. Slunce totiž během závodu zakryly mraky a některé lyžařky měly výrazně horší viditelnost. "Tu terénní vlnu jsem neviděla. Měla jsem špatné brýle," dodala Vonnová. V neděli se nicméně chce znovu postavit na start, aby se definitivně s fanoušky rozloučila.

Vítězka 82 závodů ve Světovém poháru nehodlá po MS pokračovat v útoku na absolutní rekord Švéda Ingemara Stenmarka, který vyhrál o čtyři závody více. Zdravotní stav jí už nedovoluje lyžovat tak, jak by chtěla.

"Kdyby mi chybělo jedno vítězství, tak bych možná pokračovala, ale v téhle chvíli si nemyslím, že bych mohla lyžovat tak, jak bych potřebovala k výhrám v závodech. Nemá pro mě cenu ruinovat si tělo kvůli pěti dalším triumfům," řekla před začátkem superobřího slalomu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články