Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ledecká v tréninku na mistrovský sjezd upadla a doklouzala do sítě

Úvod světového šampionátu si představovala bezesporu lépe. Ester Ledecká totiž v prvním tréninku na sjezd v Aare neustála skok a upadla. Po sněhu pak doklouzala do ochranné sítě, ale ihned se postavila a volně dojela do cíle.

Ester Ledecká
zdroj: AP autor: Piermarco Tacca

Dvojnásobná olympijská šampionka proto nenavázala na povedené loňské vystoupení v Aare ve sjezdu ve finále Světového poháru, v němž byla jedenáctá.

"Loni jsme vrchní pasáž ani jednou nejely, takže jsem nevěděla, co od skoku očekávat. Holky přede mnou s tím neměly problémy, takže je chyba ve mně. Musím zjistit, co jsem udělala špatně," řekla Ledecká.

Trénink vyhrála Rakušanka Tamara Tipplerová. S kariérou se loučící americká hvězda Lindsey Vonnová startovala s jedničkou a byla jedenáctá.

Druhá česká reprezentantka na startu Kateřina Pauláthová, která jela trénink v rámci přípravy na super-G a kombinaci, skončila na 43. příčce z 46 klasifikovaných. "Chce to sjezdy jezdit a já je nejezdím, takže mě rychlost překvapí. Lyže si pak se mnou dělají, co chtěj," hodnotila Pauláthová, jež dvakrát málem spadla.

Do dějiště šampionátu přijela vzhledem k problémům s leteckou dopravou kvůli sněhu až ve tři hodiny ráno před tréninkem. "Spala jsem čtyři hodiny a jsem ráda, že jsem to přežila," oddechla si.

Ledecká kvůli lyžařskému šampionátu neobhajuje zlato a stříbro na souběžně konaném mistrovství světa ve snowboardingu. Na lyžích se jí v poslední době příliš nedařilo. V generálce na MS obsadila po velké chybě ve sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu 34. místo, předtím v německém středisku nedokončila po pádu super-G.

Pád v tréninku potkal českou závodnici také v polovině ledna před sjezdem v Cortině d'Ampezzo, kde v rozporu s pravidly trať dokončila, za což dostala pokutu. Ve dvou sjezdech pak obsadila 17. a 8. místo.

V úterý čeká pražskou rodačku první ostrý start v Aare v superobřím slalomu, v němž loni na olympijských hrách v Pchjongčchangu získala senzačně zlato.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Aare (Švédsko):

Ženy - trénink na sjezd: 1. Tipplerová (Rak.) 1:29,95, 2. Suterová (Švýc.) -0,38, 3. Lieová (Nor.) -0,44, ...43. Pauláthová -4,34, Ledecká (obě ČR) nedokončila.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články