Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ledecká si spravila chuť, ve třetím tréninku sjezdu byla pátá

Světový šampionát v Aare si vybírá, co do bojů o medaile, volný den. Ester Ledecká přesto neodpočívala. Absolvovala totiž třetí trénink na nedělní sjezd. Po zklamání z výkonu v superobřím slalomu zajela v další přípravě na sjezd pátý čas a spravila si náladu před páteční kombinací. V cíli se spokojeně usmála. Druhá česká lyžařka Kateřina Pauláthová obsadila 39. místo.

Ester Ledecká v cíli sjezdu
zdroj: ČTK/AP

"Dobrý, dobrý, fajn. Jízdu jsem si užila. Jsem ráda, že se i trochu rozjasnilo a viděla jsem na to. Mám z toho hezký pocit. Je tam spousta věcí, na kterých se musí pracovat. A já na nich budu ráda pracovat. Co se týče stopy a provedení, tak to bylo trošku lepší dneska," řekla Ledecká.

Zaostala jen o dvě desetiny za vítězkou tréninku Stephanií Venierovou. Rakušanka ale projela chybně branku. Před českou lyžařkou a špičkovou snowboardistkou byly ještě Švýcarka Wendy Holdenerová a další dvě Rakušanky Ricarda Haaserová s Tamarou Tipplerovou.

"Je hodně pozitivní, že udělala, co jsme se domluvili," zhodnotil jízdu Ledecké trenér Ondřej Bank a dodal: "Zároveň vidíme, že jsou rezervy ve stopě, kterou jela, ale chtěli jsme být trošku opatrnější a máme prostor to ještě zlepšovat."

Kombinaci nejela už hodně dlouho. Sama vzpomněla na závod na mistrovství světa ve Svatém Mořici před dvěma lety, kde skončila dvacátá. "Na slalom se hrozně těším, protože ho mám strašně ráda," dodala s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká byla po pátém místě v tréninku sjezdu spokojená

Ledecká dokončila super-G až třetí od konce a v slzách pak litovala, že zklamala. "Už tady nepláču, to je velký rozdíl," prohlásila Ledecká. K rozhovoru přišla po dvou dnech v diametrálně odlišném rozpoložení. "Těžko říct, jak jsem si vyčistila hlavu. Šla jsem si zaběhat a myslím, že už to bude dobrý," uvedla.

Chmury jí z hlavy vyhnal rovněž trénink slalomu. Na svahu si při slalomu užívala les branek. "Vyřádila jsem se, může se do nich pořádně mlátit, což ve sjezdech nejde, takže to bylo super," uvedla.

Pauláthová dnes ztratila na nejrychlejší Venierovou 2,22 sekundy. Ženy mají sjezd na programu v neděli.

Poprvé si trať v přípravě na sjezd otestovali muži, kteří o první trénink přišli kvůli komplikacím s příjezdem výprav do švédského dějiště MS. Nejrychleji jel Rakušan Matthias Mayer. Z Čechů se nejvíce dařilo 35. Janu Zabystřanovi, Ondřej Berndt obsadil 68., Tomáš Klinský 75. a Kryštof Krýzl 80. místo.

Výsledky tréninků na sjezd na MS v Aare

Muži: 1. Mayer 1:18,85, 2. Reichelt (oba Rak.) -0,28, 3. Kilde (Nor.) -0,30, ...35. Zabystřan -2,01, 68. Berndt -3,99, 75. Klinský -5,05, 80. Krýzl (všichni ČR) -6,39.

Ženy: 1. Venierová (Rak.) 1:02,66, 2. Holdenerová (Švýc.) -0,09, 3. Haaserová a Tipplerová (obě Rak.) obě -0,19, 5. Ledecká -0,20, ...39. Pauláthová (obě ČR) -2,22.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články