Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dole jsem jel rychleji než Kreichmayr, řekl spokojeně Zabystřan

Potřetí v tomhle roce projel cílem závodu. Potřetí se dočkal na mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo, kde v superobřím slalomu dojel dvacátý. Jan Zabystřan, který jel dosud ve Světovém poháru super-G jen jednou, byl v cíli spokojený. "Mám docela radost," přiznal v cíli.

Jan Zabystřan
zdroj: ČTK/AP

Sjezdovku Vertigine (Závrať) se zrádným skokem zvládl v pohodě. "Pocitově i časově to bylo dobrý. Hodně lidí teda vylítlo, ale s umístěním jsem spokojený a hlavně se ztrátou jsem spokojený," řekl po svém druhém nejlepším výsledku na MS.

Jediný Čech na startu zvládl závod za 1:21,33 minuty a za novým mistrem světa Rakušanem Vincentem Kriechmayrem zaostal o 1,92 sekundy. "Díval jsem se, že jsem na něj v půlce ztrácel 1,99 a v cíli 1,93, takže jsem jel tady dole trochu rychleji než on," řekl spokojeně závodník, který mimo jiné porazil známého Itala Christofa Innerhofera.

Zabystřan zvládl i záludnou pasáž trati. Ve strmé části chvilku po startu vypadli ve stejné brance první tři startující. "Ve stanu jsme se tomu trošku, nechci říkat smáli, ale divili jsme se. Ale od čtyřky to tam kluci normálně projížděli," řekl.

Český lyžař stejně jako zbytek startovního pole přizpůsobil situaci styl jízdy tomu, aby branku nepodjel. "Na prohlídce jsem si říkal, že to pojedu na čistý oblouk, ale všichni to pak šoupali a celý ten prudký se jel v takovém driftu," popsal Zabystřan.

Závodník liberecké Dukly jel letos před šampionátem jedenáct závodů a osm z nich nedokončil. Vypadával ve slalomech i v super-G, v závodech Světového poháru i FIS. "Jezdím naplno, ale nevím, čím to bylo. Možná i trochu psychika, ale snažím se to hodit za hlavu a do závodu jít s dobrým pocitem, zajet co nejlepší jízdu," řekl.

Na šampionátu se mu to povedlo a využil k tomu i výborně připravené lyže. "Když jsem si to rozšoupával na startu, tak to letělo," pochvaloval si.

Nabité sebevědomí může využít i v dalších startech na MS. Především v pondělní kombinaci, v níž byl předloni patnáctý. "Pojedeme v kombinaci holčičí super-G, mohlo by to být měkčí jako tady dole, což by nám mohlo hrát do karet. Byl bych rád, kdybych výsledek zopakoval a nejlépe ještě zlepšil," přál si třiadvacetiletý lyžař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články