Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlaté medaile z paralelního obřího slalomu na snowboardu putují do Polska a Japonska

Paralelní obří slalom na mistrovství světa ve snowboardingu vyhráli Polák Oskar Kwiatkowski a Japonka Cubaki Mikiová. Při absenci hvězdné Ester Ledecké, jež šampionát nestihla po operacích klíční kosti, se vyřazovací jízdy v Bakuriani uskutečnily bez české účasti. Kompletní pětice reprezentantů ztroskotala v kvalifikacích.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálové jízdy paralelního obřího slalomu na snowboardu na MS

Zuzana Maděrová, jež v této sezoně Světového poháru opakovaně pronikla do první desítky, obsadila až 30. místo a předčila ji i Klára Šonková (26.). Na 38. místě byla klasifikována Adéla Keclíková, mezi muži skončil Adam Počinek v páté desítce a Kryštof Minárik byl diskvalifikován.

Šestadvacetiletý Kwiatkowski potvrdil pozici lídra disciplíny v SP, ve finále porazil o 26 setin Švýcara Daria Caviezela a navázal na triumf z lednové generálky v Blue Mountain. Stal se prvním polským světovým šampionem ve snowboardingových disciplínách. Bronz získal v rakouském duelu Alexander Payer před trojnásobným mistrem světa Benjaminem Karlem.

Teprve devatenáctiletá Mikiová si titul zajistila po finálovém vítězství nad Rakušankou Danielou Ulbingovou, šampionka v paralelním slalomu z roku 2017 jízdu nedokončila. V této sezoně SP přitom Mikiová dosud nevybojovala medailové umístění, v obřím slalomu je jejím nejlepším výsledkem druhé místo z loňského závodu v Rogle. V jízdě o třetí místo se na svém osmém světovém šampionátu dočkala premiérové medaile dvaatřicetiletá Polka Aleksandra Krolová.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Bakuriani (Gruzie):

Snowboarding – paralelní obří slalom:

Muži: 1. Kwiatkowski (Pol.), 2. D. Caviezel (Švýc.), 3. Payer, 4. Karl (oba Rak.), ...v kvalifikaci 42. Počinek, Minárik (oba ČR) diskvalifikován.

Ženy: 1. Mikiová (Jap.), 2. Ulbingová (Rak.), 3. Krolová (Pol.), 4. Dalmassová (It.), ...v kvalifikaci 26. Šonková, 30. Maděrová, 38. Keclíková (všechny ČR).

Akrobatické lyžování - skoky družstva:

1. USA (Caldwellová, Lillis, Dehlinger) 331,37, 2. Čína 320,71, 3. Ukrajina 255,56.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články