Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Světový trůn v obřím slalomu obsadili Jörgová a Loginov

Při neúčasti obhájkyně zlata i olympijské vítězky Ester Ledecké, která startuje na světovém šampionátu v alpském lyžování, vyhrála obří slalom snowboardistek na mistrovství světa Selina Jörgová. Závod mužů vyhrál v americkém Park City Rus Dmitrij Loginov, který v sobotu oslavil teprve 19. narozeniny. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dmitrij Loginov (uprostřed)
zdroj: ČT sport

Německá reprezentantka, která před rokem na hrách v Pchjongčchangu ve finále s Ledeckou prohrála, získala v 31 letech první medaili na MS.

Ve finále Jörgové cestu na uvolněný trůn usnadnila chybující Ruska Natalja Sobolevová. Mladík Loginov si zase dojel pro titul po pádu finálového soupeře Slovince Tima Mastnaka.

Je nám líto, video expirovalo.
Absentující Ledeckou na světovém trůnu vystřídala Jörgová

Z české pětice byla nejblíže elitní šestnáctce, která z kvalifikace postoupila do vyřazovacích jízd, šestadvacátá Dita Žďárská. Ze čtyř mužů se nikdo nedostal ani do druhé části, marně se o to v Park City pokoušeli Viktor Brůžek, Adam Počinek, Leoš Prokopec a Albert Jelínek.

Mužský závod byl pohromou favoritů, v druhém kole kvalifikace skončili například olympijský vítěz Švýcar Nevin Galmarini i lídr Světového poháru Ital Roland Fischnaller.

MS v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Park City (USA):

Snowboarding - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Loginov (Rus.), 2. Mastnak (Slovin.), 3. Baumeister (Něm.), 4. Wild (Rus.), ...v kvalifikaci 33. Jelínek, 44. Počinek, 47. Brůžek, 50. Prokopec (všichni ČR).

Ženy: 1. Jörgová (Něm.), 2. Sobolevová (Rus.), 3. Jennyová (Švýc.), 4. Bykovová (Rus.), ...v kvalifikaci 26. Žďárská (ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články