Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Samková touží po medaili z MS. Jen trať nefunguje skvěle, snad ji upraví, přeje si trenér

V bohaté medailové sbírce snowboardcrossařky Evy Samkové chybí cenný kov z jediné významné akce - mistrovství světa. Nyní to může napravit v americkém Solitude. Olympijská vítězka ze Soči už dorazila do dějiště šampionátu. "Doufám, že na páteční závod bude hezky," řekla Samková. Přímé přenosy z mistrovství světa nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Eva Samková
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Patrick Seeger

Samková měla finální fázi přípravy v Ledville u Denveru, kde jí v úterý finišovalo týdenní soustředění. Poté už odcestovala do dějiště šampionátu v Utahu a tamější podmínky i trať už vyzkoušela při testingu.

"Viděli jsme, jak ta trať funguje. Podle mého názoru nefunguje úplně skvěle. Budou tam asi nějaké úpravy a doufáme, že budou opravdu fungovat," přál si trenér Marek Jelínek.

"Do pátku by snad mělo být hezky, protože to je závod. Tak doufám, že hezké počasí vydrží," doplnila Samková. V neděli je pak na programu soutěž smíšených družstev.

Samková zkusí zkompletovat svoji sbírku úspěchů. Na olympiádě už se stala olympijskou vítězkou a má i bronz, vyhrála rovněž celkově Světový pohár, ale na MS skončila nejlépe pátá při premiéře v roce 2011.

Závěrečnou přípravu Samková absolvovala už v Americe a trénink si pochvalovala. "Proběhl skvěle. Podmínky výborné, obzvláště ve startovní sekci to šlo skvěle, tak se to k tomu opravdu hodilo. Jsem moc spokojená," řekla Samková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články