Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Samková se s tím nepárala a suverénně ovládla kvalifikaci na MS

Eva Samková vyhrála kvalifikaci snowboardcrossu na mistrovství světa v Park City. Dvojnásobná olympijská medailistka předčila v Utahu všech 26 soupeřek včetně krajanky Venduly Hopjákové, která skončila poslední a nepostoupila. Vyřazovací jízdy zahajovací disciplíny šampionátu ve snowboardingu a akrobatickém lyžování jsou na programu v pátek. Přímé přenosy z MS odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Radost Evy Samkové
zdroj: ČT4

Samková porazila o 62 setin Nelly Loccozovou z Francie, třetí Britka Charlotte Bankesová už měla více než sekundový odstup. Čtvrtá skončila olympijská vítězka z Pchjongčchangu Michela Moioliová z Itálie a pátá byla americká obhájkyně titulu Lindsey Jacobellisová, pětinásobná světová šampionka.

"Osobně to bylo docela dobré. Jelo to. Trať je super, a pokud to pojede minimálně stejně ve vyřazovacích jízdách a povede se mi líp start, tak to bude dobré. Ještě je tam pár věcí, které je třeba zlepšit, ale myslím, že jsem na dobré cestě," uvedla Samková.

"Jezdila skvěle. První tréninky byly trochu rozpačité, ale v kvalifikační jízdě jí kromě startu vyšla spousta věcí," ohodnotil jízdu trenér Marek Jelínek. Zbývající čeští jezdci se do finále neprobojovali. "Někteří spadli, někteří udělali pár chyb a díky tomu nepostoupili," uzavřel kvalifikační boje ostatních svěřenců Marek Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková: Trať není úplně super těžká, ale baví mě

Samková vyhrála kvalifikaci na olympijských hrách v Soči 2014, kde triumfovala, i loni před ziskem bronzu v Pchjongčchangu. Na MS byla v kvalifikaci nejrychlejší v Sierra Nevadě 2017 i v Kreischbergu 2015, ale na medaili z šampionátu ještě nikdy nedosáhla.

Ze čtveřice českých mužů se do osmifinále nekvalifikoval ani jeden. Nejlepší byl na 39. místě Jan Kubičík, za postupovou 32. pozicí zaostal o 1,61 sekundy. Jakub Žerava, Radek Vintr a Matouš Koudelka se seřadili na 43. až 45. místě.

Z první pozice půjde do osmifinálových jízd Ital Emanuel Perathoner, francouzský obhájce titulu a dvojnásobný olympijský vítěz Pierre Vaultier na start po těžkém pádu v tréninku nenastoupil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články