Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Samkové s Hopjákovou se v týmovém závodě nedařilo, skončily páté

Sierra Nevada – Pátou příčku obsadily v týmovém závodě snowboardcrossařek Eva Samková a Vendula Hopjáková. Zůstaly tak až za branami finále. Zlato i stříbro získaly Francouzky, z bronzu se radují americké snowboardcrossařky. Mužské finále ovládli američtí snowboardisté Hagen Kearney s Nickem Baumgartnerem.

Eva Samková na trati v Sierra Nevadě
zdroj: Facebook autor: Eva Samková

Zatímco Samková měla šanci spravit si chuť po individuálním závodu, v němž byla po chybě a následně pádu až dvanáctá, o příčku lepší Hopjáková slavila v neděli životní úspěch. V týmovém závodu měly jen čtyři soupeřky, protože původně přihlášené Britky nenastoupily. Jenže v tříčlenné semifinálové jízdě obě Češky těsně před cílem spadly a do bojů o medaile neprošly. Malé finále pak už nejely, protože neměly soupeřky.

"Jako včerejšek (nedělní závod jednotlivkyň) byl mnohem úspěšnější, tohle byla totální tragédie," řekla Samková, která spadla i dopoledne v tréninku. "Jsem ráda, že jsem zdravá," uvedla a se smíchem doplnila: "Pátý na mistrovství světa, to už se nám třeba nikdy nepovede."

Hopjáková konstatovala, že bylo nerozumné, že organizátoři závod v drobném sněžení a větru pustili. "Hrozný, měli to podle mě zrušit. Pro holky to nebylo nejlepší, protože nemaj rychlost na skoky, nedolítávaj a nebyla to správná volba. Jeden tým se odhlásil a byl to spíš srandazávod a jenom o tom, kdo přežije," řekla.

Jízdu o titul ovládly Francouzky Nelly Moenneová Loccozová s Chloe Trespeuchovou před krajankami Manon Petitovou a Charlotte Bankesovou. Vítězní Američané za sebou nechali v těsném dojezdu domácí dvojici Lucas Eguibar, Regino Hernández. Mužského závodu se zúčastnilo 15 párů.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Sierra Nevadě (Španělsko):

Snowboardcross - družstva:

Muži: 1. Kearney, Baumgartner (USA), 2. Eguibar, Hernández (Šp.), 3. Hill, Robanske (Kan.).

Ženy: 1. Moenneová Loccozová, Trespeuchová, 2. Petitová, Bankesová (všechny Fr.), 3. Jacobellisová, Guliniová (USA), ...5. Samková, Hopjáková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články