Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Samková: Organizátorů jsem se ptala, jestli se nezbláznili

Sierra Nevada (Španělsko) - Skončit na pátém místě z pěti samo o sobě není na žádnou velkou oslavu. Tu si ale nezasloužil ani samotný závod snowboardcrossových družstev v Sierra Nevadě. Eva Samková spolu s Vendulou Hopjákovou skončily poslední a olympijská vítězka po skončení glosovala formát závodu i chyby pořadatelů.

Snowboardcross v Sierra Nevadě (Samková druhá zprava)
zdroj: Reuters

Do soutěže se přihlásilo pouze šest dvojic, po tréninku se navíc odhlásily Britky. Samková s Vendulou Hopjákovou vypadly v semifinále a patřila jim poslední pátá příčka. "Hodně ženských týmů nejelo, protože se jim jedna holka zranila. Britové to ukončili před tréninkem. Bylo to kvůli počasí, jinak to vypadá super," řekla Samková.

Korunu závodu žen málem nasadili organizátoři. Chtěli, aby česká dvojice odjela malé finále, i když neměla soupeřky. To vedoucí žena SP Samková rázně odmítla. "Chtěli to kvůli televizi, tak jsem říkala, jestli se zbláznili, že to bude vypadat ještě hůř a akorát by to škodilo sportu. Nakonec řekli, že OK," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková: Být páté na MS se nám už třeba nikdy nepovede

Samková spadla už v tréninku a znovu při závodu na posledním skoku. Byla ráda, že vyvázla bez zranění. "Dala jsem si trochu na zadek a na záda, ale je to snad jen naražené. Jen se protáhnu a bude to dobrý," poznamenala. Závěrečný skok nezvládla ani Hopjáková. "Mám odražený chodidla," řekla, ale smála se při tom.

V soutěži mužů jelo 15 dvojic, ale z toho čtyři státy nasadily dva páry. Otázkou tak je, jestli by nebylo variantou udělat spíše smíšené dvojice, v kterých by startovalo více národů. "Možná jo, asi by to taky bylo zajímavý," přikývla Samková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články