Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Laffontová má titul i z duálních mogulů, mezi muži získal osmé světové zlato Kingsbury

Perrine Laffontová v přímém souboji dvou nejlepších boulařek současnosti porazila ve finále duálních mogulů na mistrovství světa v Bakuriani Američanku Jaelin Kaufovou. Francouzka navázala na sobotní úspěch v individuální jízdě v boulích. Mužský závod vyhrál počtvrté v kariéře Kanaďan Mikaël Kingsbury a celkově získal už osmé zlato z MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Velká finále duálních mogulů na MS a triumf Laffontové a Kingsburyho

Kingsbury měl namále už v semifinále, kde na čas prohrál s Kazachstáncem Pavlem Kolmakovem a i stylově zajel velmi podobnou jízdu. Nakonec favorita podrželi rozhodčí a Kolmakov musel skousnout boj o bronz, který pak proti Mattu Grahamovi z Austrálie prohrál.

Ve finále udělal Kingsbury proti Švédovi Walteru Wallbergovi chybu a zdálo se, že osmé zlato z MS nezíská. Ale opět zaúřadovala porota a o pět setin rychlejšímu Kanaďanovi vítězství přisoudila.

To cesta Laffontové k třetímu triumfu z duálních mogulů a pátému titulu celkově byla o dost jednoznačnější. Jedinou soupěřkou skvělé Francouzce byla Kaufová, se kterou se setkala až v napínavé finálové jízdě. Bronz získala Avital Carrollová z Rakouska.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Bakuriani (Gruzie):

Paralelní jízda v boulích:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.), 2. Wallberg (Švéd.), 3. Graham (Austr.), 4. Kolmakov (Kaz.), ...v kvalifkaci 41. Gajdečka (ČR).
Ženy: 1. Laffontová (Fr.), 2. Kauffová (USA), 3. Carrollová (Rak.), Soarová (USA)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články